Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Milleniumi fenyves Rety
Magyar Honved Rety
SZNM 8 Ereszteveny
Nagyvar Komollo

Hozzászólások
Körülményes megközelítés...
Decemberi séta...
Réty felett...


Református templom - Réty

Református templom - Réty


Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel. Először a 16. században, majd a 19. század második felében. A többszöri felujítás ellenére szentélye máig megőrizte eredeti, félköríves formáját. A házak fölé emelkedő, fehér falu templomhoz ma is jelentős számu református közösség tartozik. A szomszédos temetőben szép barokk sírkövek láthatók. Réty eredetileg a templom szomszédságában, a Templom-dombon terült el. Később a falu leköltözött a Feketügy mellé.

***

1334-ben Reech, 1426-ban Retye néven jelentkezik az oklevelekben. Az 1567. évi regestrumban 17 kapuval jegyzik. 1334-ben plébániatemploma van, papja Gergely ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint 6 dénárt fizet. A legrégebbi – ha átalakítva is – és ma is álló székelyföldi templomok közé sorolják: XI. vagy legkésőbb...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Gps koordináta

Keressétek meg a Református templom Réty rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc