Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Réty

Református templom - Réty


Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel. Először a 16. században, majd a 19. század második felében. A többszöri felujítás ellenére szentélye máig megőrizte eredeti, félköríves formáját. A házak fölé emelkedő, fehér falu templomhoz ma is jelentős számu református közösség tartozik. A szomszédos temetőben szép barokk sírkövek láthatók. Réty eredetileg a templom szomszédságában, a Templom-dombon terült el. Később a falu leköltözött a Feketügy mellé.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kopjafák
Kopjafák
A templom
A templom
A templom belseje
A templom belseje
Szószék
Szószék
Orgona
Orgona
A templom belseje 2
A templom belseje 2
Templom a domb tetején
Templom a domb tetején
Régi sírkövek
Régi sírkövek
Eső után
Eső után

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Réty rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Milleniumi fenyves Rety
 • Magyar Honved Rety
 • SZNM 8 Ereszteveny
 • Nagyvar Komollo
 • Oriaspinceteto

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Körülményes megközelítés

  A geodobozt nagyon könnyű volt megtalálni, viszont elég körülményesre sikerült a templom megközelítése...
 • Decemberi séta

  Kellemes időben egy kis Mikulásnapi körséta keretében kerestem rá a dobozkára...
 • Réty felett

  Megtaláltam a dobozt! Nem volt nehéz előkeresni...
 • A Dobolyka teton

  Kellemes nyarias idoben kerestuk fel a regeszeti asatasairol hires Dobolyka teton allo templomot...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc