Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Jézus hágója keresztút - Csíksomlyó

Jézus hágója keresztút - Csíksomlyó


A csíksomlyói Jézus hágója keresztút a Kis-Somlyó nyugati oldalán található. Az állomások egy-egy személy vagy búcsús csoport hitét és áldozatkészségét hirdetik.

I. Pilátus halálra ítéli Jézust. Dombormű. Az ítélet elhangzott. Pilátus mossa a kezét. Katona elvezeti Krisztust. A fopap örül az ítéletnek. Felírás: OSI HITÜNK, SZÉKELYSÉGÜNK MARADANDÓ NEVEKÉPPEN ÁLLJON E SZENT EMLÉK! ÁLLJON E SZENT TÉREN! SZENT TAMÁS GYERMEKEI A HARGITÁN TÚLRÓL. 1926. Hátán JAV.1970.

II. Jézus...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Gps koordináta

Keressétek meg a Jézus hágója keresztút Csíksomlyó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Csak Jezus Csiksomlyo
Salvator kapolna
Szent Antal kapolna
Baratok feredeje Domszi

Hozzászólások
Pixel
Végre egy doboz...
Kőkereszt...
Kesztyűbe dudálni ...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc