Pixel
Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Kockás tulipán - Rétyi Nyír Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Kockás tulipán - Rétyi Nyír

Kockás tulipán - Rétyi Nyír


A kockásliliom, latin nevén Fritillaria meleagris, a liliomfélék családjába tartozó hagymás, egyszikű, évelő, fokozottan védett növényünk. Jellegzetes nedves réti, kora tavaszi növényünk, mely áprilisban tömegesen nyílik. Népi nevei: kockás tulipán, kockás kotuliliom. A rétyi Nyírben, a Hunárkától az erdő szélét Szentivány fele követve, az erdő szélétől balra találjuk meg a láp szélén a kockás tulipánokat. Ma igazi virágvasárnapot szereztek nekünk. Nézzétek meg, míg van mit! Juhok legelnek már errefele is.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Kockás tulipán - Rétyi Nyír képtárból:

Közelebbről
Közelebbről
Tavaszi szél
Tavaszi szél
Erdészeti jelzés
Erdészeti jelzés
Jel
Jel

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kockás tulipán Rétyi Nyír rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben android alkalmazása nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.

Rejtekhely android alkalmazás

Turisztikai látnivalók a közelben


Hunárka
Hunárka 0.89 km-re
A Rétyi Nyírbe hatolva déli irányba először egy kevésbbé látszó, majd egy feltűnően széles homoktöltés halad, amely néhol 2 m-es magasságot is elér.
Mező-tető
Mező-tető 2.15 km-re
Sepsimagyarós Háromszék egyik kis települése a bodzafordulói hegyek előterében, a Cseretető alatt.
Csere-tető
Csere-tető 2.47 km-re
A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik.
Magyar Honvéd
Magyar Honvéd 2.64 km-re
A Magyar Honvéd szobor Réty községtől keletre, a Kovásznára vezető főut mellett, a Rétyi Nyír természetvédelmi terület szomszédságában található.
Milleniumi fenyves
Milleniumi fenyves 2.71 km-re
A Rétyi-nyír egy több hektáros természetvédelmi terület, növény- és állatritkaságai miatt Európa egyik csodája, a környékbeliek kedvelt turisztikai célpontja.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Korábban nyíltak - Hideg ide vagy oda, a kockásliliomok április elején nyíltak az idén és a tavaly is...
 • Sikertelen virágles - Kockás tulipán, liliom megtalálása volt a cél...
 • A tavasz csodálatos tulipánja - Ennyire korhadt fa nem sok van, így hamar előkerült a doboz...
 • Még visszajövünk ide - Ősz lévén, az említett növénnyel nem találkoztunk...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.