Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Gyimesi jegenyefenyők - Bükkhavas-pataka

Gyimesi jegenyefenyők - Bükkhavas-pataka


A Gyimesek egyik kevésbé ismert látványossága a két, óriás méretű jegenyefenyő. Magasságuk 42 m, átmérőjük mellmagasságban 110 cm, illetve 130 cm, becsült életkoruk 200-250 év.

A Nagy-nyak megközelíthető a Bükkhavas-patakáról az Ilia-tető felé vezető útról. Lásd a letérő koordinátáit a segédpontoknál.

Bár nem tartoznak az óriás jegenyefenyők Grandis fajcsoportjához, a két közönséges jegenyefenyő (Abies Alba) tekintélyes méretével, átmérőjével, és tisztes becsült korával hívja...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély látnivalói

Keressétek meg a Gyimesi jegenyefenyők Bükkhavas-pataka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Bagolyko Javardi
Szent Peter es Pal kapolna
Ilia-teto
Szakadat-mezo keleti resz

Hozzászólások
Pixel
Csak egy fenyő maradt...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc