Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Bors kuria Csikszentkiraly
Borsaros lap
Borsaros furdo
Urkapolna Csikszentkiraly

Hozzászólások
Szent István királyról nevezett templom...
A csíkszentkirályi templom...
Egy Csikinak ez is jar......


Római katolikus templom - Csíkszentkirály

Római katolikus templom - Csíkszentkirály


Alcsík első nagyközsége az Olt mindkét partján fekszik. A Zsögödi-szoros felől nyúlik a Poklonfalvának nevezett utca. Az Olt bal partján épült falurészen halad keresztül a 12 rszágút, míg a jobb parti részen halad keresztül az Olt völgyében falvakat összekötő megyei út. A jelenlegi római katolikus templom melletti hársfasort kivágták, ezért a településről a település déli kijáratánál levő temető kápolna melletti öreg hársfák mesélnek.

Csíkszentkirály hársfái

Az alcsíki falvak kialakulása a 12. századra esik. Ekkor kapják nevüket a védőszentek alapján. A plébánia a 12 szézadban létesült Az alapításkor feltételezett fatemplom helyére a 13. Századra tehető a kőtemplom építése, a mai templom őse.A 18 század elejére a hívek száma annyira...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Római katolikus templom - Csíkszentkirály rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc