Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Sziklatorony - Kurmatura-patak - Királykő-hegység

Sziklatorony - Kurmatura-patak - Királykő-hegység


A Kurmatura-patak völgyének a Kurmatura-gerinc felőli oldalában, tehát a patak földrajzi jobb oldalában, egy nagyobb sziklatorony található. Ilyenkor télen, a fák sűrű lombja nem takarja a domborzati formákat, a sziklavilágot. Így láthatóvá válik ez a torony is, mely bár nincs messze az ösvénytől, talán nyáron nem annyira észrevehető.

A kék sávval jelzett túraösvény itt megy át a völgy másik oldalára. Első látásra, az ösvényről, a szikla egy magas toronynak néz ki. Közelebbről és oldalról nézve, egy penge formáját mutatja. Szemből pedig, a lapos felét nézve, egy szürke óriáshoz vagy szomorú bohóchoz hasonlít. Érdekesek a torony körüli, nagyobb,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Mohás kövek
Mohás kövek
Oldalról penge formájú
Oldalról penge formájú
Mohás sziklatömb
Mohás sziklatömb
A bohóc
A bohóc
A torony alatti szikla tetején keress
A torony alatti szikla tetején keress
Szürke óriás
Szürke óriás
Fák takarásában
Fák takarásában

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Sziklatorony Kurmatura-patak Királykő-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc