Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus templom Fotosmartonos
Reformatus templom Etfalva
Barokk kapu Zoltan
Forras az Olt partjan

Hozzászólások
Alig...
Regi dolog...
Madárfészek...


Református erődtemplom - Gidófalva

Református erődtemplom - Gidófalva


Sepsiszentgyörgytől észak-keletre, a Szépmező északi részén, az Olt bal parti teraszán fekszik Gidófalva. Református erődtemploma az Olt árterületét szegélyező magaslaton, a falu szélén áll. A templomvár egyike azoknak a háromszéki védőrendszereknek, amelyeket több falu közössége együtt épített.

1332-ben Villa Guidonis néven jelentkezik az oklevelekben, 1420-ban Gydofalvaként említik. Az 1567. évi regestrum 45 kapuval jegyzi. 1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Gergely a pápai tizedjegyzék szerint 9 régi banálist fizet.

A templom építési idejét még régebbre, az 1200-as évekre teszik, pontosabban 1236-ra, besorolva azon...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély rejtett látnivalói

Keressétek meg a Református erődtemplom Gidófalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc