Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Az Orbán család temetkezési helye - Székelylengyelfalva

Az Orbán család temetkezési helye - Székelylengyelfalva


Lengyelfalva a legnagyobb székely, Orbán Balázs szülőfaluja. Érdekes módon Orbán Balázs szülőfalujáról igen keveset írt. Sütő András állítja (1980), hogy A székelyföldi magyarság joggal büszkélkedik Orbán Balázzsal is. Nem pusztán a provincia önérzete ültette őt az emlékezet arany székébe.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kopjafa
Kopjafa
Orbán Ottó síremléke
Orbán Ottó síremléke
Orbán János síremléke
Orbán János síremléke
Hangyák
Hangyák
Orbán Balázs szobor
Orbán Balázs szobor

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Az Orbán család temetkezési helye Székelylengyelfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szejkefurdoi Borvizmuzeum es mofetta
 • Szejkefurdo
 • Szekely Kalvaria
 • Orban Balazs sirja es emlekmuve Szejkefurdo
 • A legoregebb tolgyfa

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A természet ajándéka

  Bár eredetileg úgy terveztem, hogy a környék rejtekhelyeit egy külön kirándulás alkalmával keresem fel, Székelylengyelfalva főúthoz való közelsége miatt mégsem hagytam ki ezt a rejtést...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc