Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szejkefurdoi Borvizmuzeum es mofetta
Szejkefurdo
Szekely Kalvaria
Orban Balazs sirja es emlekmuve Szejkefurdo

Hozzászólások
A természet ajándéka...


Az Orbán család temetkezési helye - Székelylengyelfalva

Az Orbán család temetkezési helye - Székelylengyelfalva


Lengyelfalva a legnagyobb székely, Orbán Balázs szülőfaluja. Érdekes módon Orbán Balázs szülőfalujáról igen keveset írt. Sütő András állítja (1980), hogy A székelyföldi magyarság joggal büszkélkedik Orbán Balázzsal is. Nem pusztán a provincia önérzete ültette őt az emlékezet arany székébe.

A  Szejkefürdő bejárata előtt jobbra elkanyarodva, a Lengyelfalvi-patak (Rét¬patak) mentén konglometátokkal kísért szűk völgyben, délnyugat felé haladva, 2 km-re, Lengyelfalvára érkezünk. Orbán Balázs szülőfaluja a 774 m magas Őrhegy aljában fekszik. A falut a Lengyel-bérce dombsor övezi. A falu tszf. magassága 601...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Az Orbán család temetkezési helye - Székelylengyelfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc