Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Toldalagi kastely Koronka
Koronka kilatoja
Koronka dombjai
Koronka -

Hozzászólások


Református templom - Koronka

Református templom - Koronka


Koronka régi templomát magas védőfalak vették körül. 1769-ben lebontották és helyébe újat építettek. A régi templomból megmaradt két harang. Egyik 1537-ből, amint felirata jelzi: Salve crux Sancta mundi gloria 1537. A másik felirata: O rex glorie, veni cum pace... Ezt 1857-ben újraöntötték. A középkori templomhoz a reformációig csak katolikus hívek tartoznak, akik később hol reformátusok, hol unitáriusok lesznek. Például a Toldalagi család unitárius volt, de Toldalagi Mihály, aki 1642-ben halt meg, katolikus lett.

Sőt közben Koronkán a szombatosság is tért hódít. Egy 1612-ből származó peres okmányból kitűnik, hogy a bodoniak azért akarnak elszakadni Koronkától, mert a koronkaiak zsidó papot fogadtak, amely cselekedetük által elszakították magukat a bodoniaktól. A marosvásárhelyi szentszék azzal utasítja el az érvelést, hogy a bodoniak a tévelygés...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom - Koronka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc