Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kisvasut hidja Maroskeresztur
Knopfler kastelypark Maroskeresztur
Marosvasarhelyi Csernobil
Teglagyari to

Hozzászólások
Drájvinozás a temetőben...
Bűz...


Panoráma - Maroskeresztúr

Panoráma - Maroskeresztúr


Elsőként 1332-ben említik a pápai tizedjegyzékben de Sancta Cruce néven. 1493-ban már a nép nyelvén írják: Kereszthur Az 1567. évi regestrum mai nevén 9 kapuval jegyzi.

Már neve bizonyság arra, hogy a szent kereszt tiszteletére szentelt temploma volt 1332-ben, amikor papja, Ábrahám a pápai tizedjegyzék szerint 8 dénárt fizet, 1334-ben pedig 4 dénárt.

Magáról a templomról több adat nem ismeretes. Úgy látszik a reformáció utáni háborús időkben korán elpusztult. Pusztult vele a nép is, amit 1760-ban...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Panoráma Maroskeresztúr rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc