Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Regi mozdony a Gyimesi szorosban
44 magyar sirja kontumaci temeto
Kontumac Gyimesbukk
Kontumaci templom

Hozzászólások
Re: Bagolyvár, Gyimesi határkövek...
Bagolyvár, Gyimesi határkövek...
Van szerencsém az utóbbi időben elég gyakran erre járni...


Gyimes vára - Gyimesbükk

Gyimes vára - Gyimesbükk


Gyimesbükk község után, a Tatros-völgyének gyimesi szorosánál ma már nem találunk várat. A Kőorr sziklagerincén látható viszont egy erőd maradványa, melyet Orbán Balázs Blockhausnak nevez.

Ez valószinűleg a régi Gyimes-vár helyén épült, köveinek felhasználásával. Az erődhöz egy 134 lépcsőfokú, meredek, egykor fedett lépcső vezet. Szép kilátás nyílik innen a Tatros-völgyére, a vasútvonal mentén fekvő Gyimes és Palánka településekre, a kontomáci templomra, valamint a Bilibók hegytetőre.

A kontomáci...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Gyimes vára - Gyimesbükk rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc