Vasútállomás - Gyimesbükk - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vasútállomás - Gyimesbükk

Vasútállomás - Gyimesbükk

A Gyimesbükki állomás épületét a szabványtól eltérően tervezték, hasonló stílusút Erdélyben máshol nem találunk. Monumentális méreteit tekintve a legnagyobb azok közül, melyeket a MÁV faluhelyen építetett. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: A gyimesbükki vasútállomás épülete A jobb sorsra érdemes gyimesbükki vasútállomás Pfaff Ferenc emlékére Vakablak omladozó eresze. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vasútállomás Gyimesbükk fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Gyimesbükk és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vasútállomás! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Gyimesbükk közelében?
6264 Kontumác. 6512 Régi mozdony a Gyimesi szorosban. Természeti szépségei mellett, a Tatros völgye felső medencéjénél, egy fontos földrajzi pontot találunk. (látnivaló és geodoboz)
6522 3600. Hasonlóképpen nevezik a gyergyótölgyesi és az Úz-völgyi országhatárt. (itt geodobozt is lehet keresni)
6635 Gyimes vára. 6842 Ismeretlen magyar honvéd sírja. 1944 augusztus-szeptember.
7078 Harangláb. Még nem jelöli kereszt a cikolyai temető haranglábja mellett, a Tarhavas-patak hídjának közelében levő, ismert sírhelyet. (különleges hely geodobozzal)
7200 Sáncok a Bilibók-tetőn. 18. (látnivaló és geodoboz)
7753. 7850 Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja. 8064 Világháborús katonák sírja. Ötven, név szerint ismert I.
8199 Két ismeretlen magyar honvéd sírja. határvadász zászlóalj katonáinak sírhelye Lókút erdős részén, közel az egykori határvonalhoz.
8447 4572. Két ismeretlen német katona sírja a Bilibók-tető oldalában, a Sánc-patak nyugati lejtőjén, Galaczi Péter volt földjén.
10274 Két ismeretlen orosz katona sírja. Két ismeretlen orosz katona sírhelye - Lókút teteje.
12255 Magyar katonák sírja. 18 magyar gyalogos, huszár, tüzér és honvéd sírja - Tarhavas pataka 324 szám, 3,9 km a 12/a főúttól.
13464 Négy ismeretlen magyar honvéd sírja. 1944 augusztus-szeptember.
14815 Ámbrás cet-szikla a völgykatlanban. 16827 Hideg-kút Borospataka. A Boros-patak völgyében terül el Borospataka, mely Gyimesközéplokhoz tartozó település.
18645 Rudolf Stuter bajor katonatiszt sírja. Egy német, valószínűleg bajor katonatiszt, Rudolf Stuter sírja.
18846 Apa-havas. Ahogy véget ér a köves út, kijutunk az erdőből, kezdődik a legelő.
19433 Egy ismeretlen német katona sírja. Egy ismeretlen német katona sírja - Bilibókszer, 12/a főút mellett, a Buha-pataktól körülbelül 100 m Gyimesbükk felé, az út jobb oldalán, a kerítés belső oldalán.
19741 Magyar és román katona sírja. Egy magyar és egy román katona sírja a Buha-patak hídjánál, a 12/a úton, egy építkezési lerakat előtt, Pál Péter földjén.
20667 Bunkerek az Árpád-vonalon. 20781 Régi zsidó temető. 21148 Csülemér előcsúcs. 22197. 22611 Gyimesközéplok. Három nagy település alkotja: a legfiatalabb Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok és Gyimesbükk.
23892 Vízimalom. században épült.
24913 Sebő Ödön keresztje. A térkép szerint egy keresztnek kellett volna következni a gerincen, de bárhogy tekergettem is a nyakam, nem találtam meg.
25211 Német katona sírja. 8 km-re. A front elvonulása után a hegyekben lemaradt és nyugat felé menekülő német katonát orosz katonák lőtték le a patak partján.
26106. 26266. 27535 Osztrák-magyar katonák sírja. Ismeretlen osztrák-magyar katonák sírja Felső-Szalatna csúcsától 150 m délkeletre.
28649 Két magyar katona sírja Kommandó-gödör. Két magyar katona sírja - Kommandó-gödör, Mihály szállása alja, Pál Péter birtoka.
30728 Osztrák-magyar katonák sírja. Ismeretlen osztrák-magyar katonák sírja a Mihály szállása csúcsától 150 m, Bilibók Illés birtokán.
31300 Sziklavilág Setétpataka Hargita megye. 33378. 33991 Fa harangláb. 34063 Hidegség. Amikor a tatárveszély megszűnt, elkezdődött a Gyimesek gyors benépesedése.
34826 Bagolyvár. Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be.
35199 Muhos pataki népi fürdő. Itt található egy Büdös víz nevű forrás, melyet az 1960-as évek végén, 1970-es évek elején gyógyfürdőként hasznosítottak egy kétkádas kis helyiségben.
35708 Egy viadukt a Gyimesekben Bánya-pataki völgyhíd. 39172.

Történelmi-kulturális értékek - Bákó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Osztrák-magyar honvédek sírja 0.52 km-re. 64 osztrák-magyar honvéd és tűzér, valamint 3 ismeretlen orosz katona sírja a gyimesbükki vasútállomással szemben, jobbra egy magaslaton, Görbe Péter földjén.
Magyar és német katonák sírja
Magyar és német katonák sírja - Magyar honvédek és német katonák sírja a gyimesi római katolikus nagytemplom kertjében, a 12/A jelzésű út mellett.
Katonasír az Áldomás-pataka aljában 0.56 km-re. Négy magyar honvéd sírja felett felállított emlékkereszt, az Áldomás-pataka aljában, az út mentén, Antal Péter földjén.
Gyimesi Kálvária
Gyimesi Kálvária - Dani Gergely esperes-plébános a hetvenes években (1974) római-katolikus templomot épített a csángóknak.
Hét német katona sírja 1.65 km-re. A Tarhavas-patak 12/a úti hídjánál kivégzett 6-7 német katona sírhelye, melyet még nem jelöl emlékkereszt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Bákó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Gyimesbükk térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Vasútállomás gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Gyimesbükk környékére? Tetszett a Vasútállomás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.