Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Vasútállomás - Gyimesbükk - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vasútállomás - Gyimesbükk

Vasútállomás - Gyimesbükk | Hol van ez a hely?

A Gyimesbükki állomás épületét a szabványtól eltérően tervezték, hasonló stílusút Erdélyben máshol nem találunk. Monumentális méreteit tekintve a legnagyobb azok közül, melyeket a MÁV faluhelyen építetett. Az impozáns, kétszintes épület magasan kiemelkedik a tájból, hófehér, mintázott törésszinti falai és tűzvörös teteje van.

A Pfaff Ferenc építész főmérnök által tervezett vasútállomás 2 km távolságra épült az egykori magyar-román határtól. Az épület talán legszebb része, az Erzsébet magyar királynő tiszteletére Erzsébet szobának emlegetett, emeleti tágas helyiség, melyben ma is szép, dór oszlopokkal tagolt fali mázolást és domborműben képzett mennyezeti díszítést láthatunk.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A gyimesbükki vasútállomás épülete A jobb sorsra érdemes gyimesbükki vasútállomás Pfaff Ferenc emlékére Vakablak omladozó eresze. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vasútállomás Gyimesbükk fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Gyimesbükk és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vasútállomás! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vasútállomás Gyimesbükk közelében?
Régi mozdony a Gyimesi szorosban. Rozsdatemető - Na, ez a mozdony régóta nem volt ennyire végigtapogatva. (turisztikai hely geoládával) Kontumáci templom. Hasonlóképpen nevezik a gyergyótölgyesi és az Úz-völgyi országhatárt. Határ - A gerenda mögött jó nagy hely volt, viszont a doboznak hire-hamva se volt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Gyimes vára. Gyimesbükk község után, a Tatros-völgyének gyimesi szorosánál ma már nem találunk várat. Meredek lépcsők - Felcaplattunk a meredek lépcsökőn.
Ismeretlen magyar honvéd sírja. 2.2 km-re. Harangláb. Még nem jelöli kereszt a cikolyai temető haranglábja mellett, a Tarhavas-patak hídjának közelében levő, ismert sírhelyet. (különleges hely geodobozzal)
Sáncok a Bilibók-tetőn. századi osztrák sáncvár a Bilibók-tető lejtőjén, Moldva felé irányuló agyúállásokkal. Sáncvár magánterületen - Miután leparkoltam a régi gőzmozdony mellé, elindultam az út túlsó oldalán, a Kontumáctól keletre található sáncvár felé. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja. Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja a Bilibók tetőn, a csúcs alatt, az emlékhelytől körülbelül 100 méterre észak-keletre.
Világháborús katonák sírja. Ötven, név szerint ismert I.
Két ismeretlen magyar honvéd sírja Lókút teteje Bákó megye. határvadász zászlóalj katonáinak sírhelye Lókút erdős részén, közel az egykori határvonalhoz.

Történelmi-kulturális értékek - Bákó megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Gyimesbükk térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Vasútállomás gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Az utolsó miénk állomás. - Én most sem értem, milyen megfonlásból csatoltak egy igazoltan magyar falut, egy igazoltan magyar területtől, romániához...

Sikerült eljutni Gyimesbükk környékére? Tetszett a Vasútállomás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Magyar és német katonák sírja
Magyar és német katonák sírja
Magyar honvédek és német katonák sírja a gyimesi római katolikus nagytemplom kertjében, a 12/A jelzésű út mellett.
Gyimesi Kálvária
Gyimesi Kálvária
Dani Gergely esperes-plébános a hetvenes években (1974) római-katolikus templomot épített a csángóknak.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bákó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.