Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Újtusnád

Újtusnád


Újtusnád a Ravasz-, a Mitács- és az Ölves-patakoknak az Oltba ömlésénél terül el. Neve is mutatja, hogy nem régi település, az 1822. szeptember 11-i hatalmas tűzvész kárvallottai alapították. Sokáig az új település neve Tusnádújfalu volt. A falunak új telephelyet kerestek, a Borsikás falurész neve mutatja, hogy azt a területet borsikafenyő borította.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Az emlékmű
Az emlékmű
Szűz Máriát dícsőítő kőkereszt
Szűz Máriát dícsőítő kőkereszt

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Újtusnád rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
  • Nyirkert lap
  • Kozeppatak retlap
  • Nadasfurdo
  • Borvizmuzeum Tusnad
  • Katolikus templom Tusnad

  • Hozzászólások

    Pixel


    A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc