Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Nyirkert lap
Kozeppatak retlap
Nadasfurdo
Borvizmuzeum Tusnad

Hozzászólások


Újtusnád

Újtusnád


Újtusnád a Ravasz-, a Mitács- és az Ölves-patakoknak az Oltba ömlésénél terül el. Neve is mutatja, hogy nem régi település, az 1822. szeptember 11-i hatalmas tűzvész kárvallottai alapították. Sokáig az új település neve Tusnádújfalu volt. A falunak új telephelyet kerestek, a Borsikás falurész neve mutatja, hogy azt a területet borsikafenyő borította.

1882. szept. 11-én tűzvész pusztítja Tusnádot. Néhány család az Olttól nyugatra telepedik le és hamarosan önálló faluvá fejlődik a település. 1880-ban saját templomot építenek és 1912-től önálló plébánia lesz. Lakói, kevés kivétellel, katolikusok.

Újtusnád emlékműve

A nagy égés századik...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Újtusnád rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc