Alsósófalva település (Hargita megye) Központ: Parajd. Közeli települések: Felsősófalva (Ocna de Sus) 1.68 km-re, Parajd (Praid) 2.94 km-re, Atyha (Atia) 4.4 km-re, Békástelep (Becas) 5.3 km-re, Illyésmező (Iliesi) 6.25 km-re. Alsósófalva román elnevezése: Ocna de Jos. Német neve: Nieder-Salzdorf.
Szállás

Szállás Alsósófalva (Ocna de Jos) - Parajd, Hargita


Keress szállást Alsósófalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Alsósófalva (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Sasfészek kilátó 0.69 km-re. Sasfészek kilátó - Alsósófalva
Református templom 1.41 km-re. A település neve mutatja, hogy Felsősófalva ahhoz a hét településhez tartozik, amelyek a Kis-Küküllő és a Korond-patak völgyében fekszenek, a tanyavilággal együtt a Sóvidéket alkotják. A változatos, völgyekkel és dombokkal tarkított kis táj elnevezését a föld mélyében rejlő természeti kincsről, a sóról kapta.
Sóhát és Sószoros 1.91 km-re. Parajd belterületétõl délnyugatra fekszik a Sóhát 8 hektár kiterjedésű természetvédelmi területe. Legmagasabb pontja a Sóhegy (576 m).
Kincses Kodáros dombja 2.02 km-re. Kincses Kodáros dombja a Sóvidék legendás helye. Tetején állítólag évszázadokig egy 30 cm széles kürtőlyuk volt.
Fordított házikó 2.76 km-re. Feje tetejére állt a világ. Parajd központi részében, az ANL utca 3.
Trópusi lepkeház Parajd 2.8 km-re. A parajdi trópusi lepkeház páratlan élményt kínál a látogatóinak. Szabadon repülve, testközelből figyelhetjük itt meg a lepkéket.
Parajdi Sóbánya 2.85 km-re. Nyugat felől jövet Parajd Hargita megye kapuja. Itt a völgy méginkább elszűkül, a hegyek egészen közel merészkednek.
Új római katolikus templom 2.95 km-re. Új római katolikus templom - Parajd
Evszakok Parajd 2.96 km-re. Evszakok Parajd 2001
Református templom 3.09 km-re. Parajd, mint település, Sófalva tanyabokraként alakult ki. Az ősi sóvágók telephelye aránylag messze volt a sóbánya helyétől, és ezért a sóvágók egy kisebb csoportja valószínűleg a bánya közelébe költözött, kialakítva az ősi Parajdot.
Fiastetői kilátó 4.11 km-re. A kilátót 2006 július 22-én avatták fel, ötlete Dr. Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik.
Laposlik 4.15 km-re. A Laposlik forráskúp a 13A jelzésű műút mellett, a Sós-kúttal átellenben található, az atyhai letérőtől 180 méterre délkelet felé. A területén található a Bugyogó nevű forráscsoport.
[ Fel ↑ ]
Korondi sóskút 4.19 km-re. A korondi sóskút a 13A műút mellett, a Korond vize jobb partján, a Sós ház-ban található.
A temető kápolnája 4.32 km-re. Ez a különlegesen szép fekvésű település hétszázötven méterrel a tengerszint felett, a Székelyföld szívében évszázadokon át virágzott, .
Csiga-domb 5.16 km-re. A Csiga-domb, helyi nevén Rakodó-hegy, 8 hektáron fekvő karbonát forráskúp-telep, Románia legnagyobb aragonit-előfordulása, amely 1980-tól földtani rezervátum.
Sóhát és Sószoros Parajd
Sóhát és Sószoros Parajd
A parajdi sóbánya és Sóháta
A parajdi sóbánya és Sóháta
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Dobresti - Turisztikai látnivalók Atyha - Turisztikai látnivalók Slobozia - Turisztikai látnivalók Ratesti
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.