Múzsasor - Marosvásárhely - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Targu Mures térkép - Maros megye

Múzsasor - Marosvásárhely

Múzsasor - Marosvásárhely Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Múzsasor Marosvásárhely fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Marosvásárhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Múzsasor! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Marosvásárhely közelében?
782 Zsinagóga. 816 3111. Léstyán Ferencnek mi is sokat köszönhetünk, hiszen amikor a falvaink templomaihoz, temetőihez rejtünk, többnyire az ő Megszentelt kövek című munkájából vesszük a leírást.
820 Bethlen Gábor-szobor. 260 m-re. 823 Művészeti iskola. Művészeti iskola, egykori római-katolikus felekezeti leányiskola.
854 Bernady Gyorgy mellszobra Marosvasarhely. 942 Holokauszt emlékmű. (turisztikai hely geoládával) 970 3710. szám alatt áll.
973 Bernády György-szobor. Bernády György szobra Marosvásárhelyen a róla elnevezett téren található, a vár mellett, a Teleki-ház előtti kis parkban. (látnivaló és geodoboz)
1064 A marosvásárhelyi vár védőművei. században, többszöri munkálatok után nyerte el.
1086 Román katona szobra. Román katona szobra, Izsák Márton 1964.
1105 Minoriták temploma. 1735-ben Udvarfalván minoriták telepedtek le Keresztúri József udvarházában. (látnivaló és geodoboz)
1127 3414. Izsák Márton és Csorvássy István alkotása, melyet a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceum előtti Bolyai téren 1957.
1134 Borsos Tamás szobra. Borsos Tamás szobor, a Szűcsök és Lakatosok bástyája előtt, a várfal előtt.
1149 Vártemplom Marosvásárhely. Marosvásárhely monumentális vártemplomának építése a 13-ik századig nyúlik vissza, amikor még Marosvásárhely neve Székelyvásárhely, latinosan Novum Forum Sicolorum volt. (látnivaló és geodoboz)
1159 Bolyai Farkas Elméleti Líceum. 1187 A zene allegóriái. Rózsák tere, Marosvásárhely.
1212 Szentgyörgyi István szobra. 1215 Kultúrpalota. Bernády György polgármester idején, a város közösségének áldozatkészségéből, szecessziós stílusban.
1234 Bernády György-emléktábla. Bernády György-emléktábla - Hunyadi László, 1999.
1234 I Ferenc József megkoronázása Marosvásárhely Maros megye. Városháza tér, Marosvásárhely.
1247 Hódolat Hungária előtt. Körösfői Kriesch Aladár szecessziós stílusú, 1913-ban készült, mozaik kompozíciója a marosvásárhelyi Kultúrpalota főhomlokzatán látható.
1269 A Tükörterem színes üvegablakai. A Tükörterem színes üvegablakai, a Kultúrpalota első emeletén, a Tükörteremben.
1272 A kultúrpalota homlokzatának alsó domborművei. 410 m-re. Városháza utca, Marosvásárhely.
1278 Rákóczi-lépcső. 1313 Óratorony. 1347 Városháza. A marosvásárhelyi Főtér déli részén impozáns, tornyos épület hívja fel magára a figyelmet, amely 1907-ben épült szecessziós, eklektikus stílusban Komor Marcell és Jakab Dezső építészek tervei alapján.
1350 Bolyai-téri unitárius templom. Épült 1929-ben.
1363 Egykori városháza Marosvásárhely Maros megye. Egykori városháza, ma Kormánybiztosi hivatal és a Maros megyei tanács épülete - Győzelem tér 2 szám, Marosvásárhely.
1366. 1410 Hunyadi János szobra. Nagy pártfogója volt a kereszténységnek, a marosvásárhelyi Vártemplom tornya az ő anyagi hozzájárulásával épült.
1451 Radó-ház. szám alatti épületet Radó Sándor tervezte 1912-ben saját maga számára.
1457 Vakbarát tapintható térkép Marosvásárhelyi vár. 1517 Kereskedelmi és Iparkamara. Kereskedelmi és Iparkamara, 1912 - Városháza utca 1 szám, Marosvásárhely.
1535 3645. A Teleki Téka munkaközössége egy könyvespolcot helyezett el, az épület bejáratánál.
1557 Teleki Téka. A marosvásárhelyi Teleki-Bolyai Könyvtár az elmúlt századok európai könyvkultúrájának egyik leggazdagabb erdélyi gyűjtőhelye.
1617 Igazságügyi palota Marosvásárhely. Igazságügyi palota - Marosvásárhely, Épült 1856 - 1897 között.
1645 6976. Cuza Voda utca 22 szám, Marosvásárhely.
1692 Egykori Avram Iancu román inasotthon. Iuliu Maniu utca 2 szám, Marosvásárhely.
1755 Alexandru Papiu Ilarian kollégium Marosvásárhely Maros megye. Alexandru Papiu Ilarian kollégium - Marosvásárhely, az egykori városi felsőbb leányiskola épülete.
1787 Egykori inasotthon. Egykori inasotthon, ma az Avram Iancu Iskolaközpont bentlakása és étkezője.
1790 Angyaljárás Marosvásárhelyen. Tisztelt címzett: Péter István, és családja.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Nemzeti Színház
Nemzeti Színház 0.04 km-re. RH1859 Nemzeti Színház Marosvásárhely
Toldalagi-palota 0.07 km-re. Az egykori Nagypiac középső részén áll Erdély egyik legszebb késő barokk épülete.
Egykori ferences kolostor harangtornya 0.08 km-re. A ferencesek marosvásárhelyi jelenléte egyenes összefüggésben van a reformációval, ami a XVI.
Aranka György szobra
Aranka György szobra - Aranka György szobra a marosvásárhelyi színház mögött, egy parányi, de kellemes hársfás parkban található.
Főtéri hátsó udvarok
Főtéri hátsó udvarok - Marosvásárhely belvárosának szecessziós és késő barokk stílusú épületei meghatározzák a város főterének, az egykori Széchenyi-tér, ma Rózsák tere hangulatát.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Marosvásárhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Múzsasor gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Marosvásárhely környékére? Tetszett a Múzsasor? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.