Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Múzsasor - Marosvásárhely - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Múzsasor - Marosvásárhely

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Múzsasor - Marosvásárhely képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Múzsasor Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Nemzeti Színház 0.04 km-re - * Keresztelő Szent János templom 0.22 km-re - Keresztelő Szent János templom - Marosvásárhely. * Zsinagóga 0.25 km-re - Zsinagóga - Marosvásárhely, 1899-1900. * Léstyán atya emlékére 0.26 km-re - Léstyán Ferencnek mi is sokat köszönhetünk, hiszen amikor a falvaink templomaihoz, temetőihez telepítünk rejtekhelyeket, többnyire az ő Megszentelt kövek című munkájából vesszük a leírást. * Bethlen Gábor-szobor 0.26 km-re - Bethlen Gábor erdélyi fejedelem egészalakos szobrát 2020 november 15-én avatták fel, Marosvásárhely főterén. * Bernady Gyorgy mellszobra Marosvasarhely 1996 0.27 km-re - * Teleki-ház 0.31 km-re - A Teleki-ház Marosvásárhelyen a Bernády György tér 3-5. * A marosvásárhelyi vár védőművei 0.34 km-re - A marosvásárhelyi vár napjainkban látható formáját a XVII. * Bolyaiak szobra 0.36 km-re - Izsák Márton és Csorvássy István alkotása, melyet a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceum előtti Bolyai téren 1957. * Hódolat Hungária előtt 0.4 km-re - Körösfői Kriesch Aladár szecessziós stílusú, 1913-ban készült, mozaik kompozíciója a marosvásárhelyi Kultúrpalota főhomlokzatán látható. * Városháza 0.43 km-re - A marosvásárhelyi Főtér déli részén impozáns, tornyos épület hívja fel magára a figyelmet, amely 1907-ben épült szecessziós, eklektikus stílusban Komor Marcell és Jakab Dezső építészek tervei alapján. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Durc = A kenyér kidudorodása. Durga = Kenderből készült nagyponyva. Duruzsol = Monoton hangon, bizalmasan beszélget. Dusza = Szalmazsák. Duvaszka = Orsóra tekert fonál. Duzmál = Duzzog. Ecceribe = Azonnal. Eccör = Egyszer. Eger = Égerfa. Egy hoppra = Gyorsan, hamar.

Turisztikai látnivalók a közelben


Egykori ferences kolostor harangtornya
Egykori ferences kolostor harangtornya 0.08 km-re. A ferencesek marosvásárhelyi jelenléte egyenes összefüggésben van a reformációval, ami a XVI.
Aranka György szobra
Aranka György szobra
Aranka György szobra a marosvásárhelyi színház mögött, egy parányi, de kellemes hársfás parkban található.
Főtéri hátsó udvarok
Főtéri hátsó udvarok
Marosvásárhely belvárosának szecessziós és késő barokk stílusú épületei meghatározzák a város főterének, az egykori Széchenyi-tér, ma Rózsák tere hangulatát.
Petőfi Sándor bronzszobra
Petőfi Sándor bronzszobra
Petőfi Sándor bronzszobra az egykori Kossuth Lajos utca, és az Arany János utca találkozásánál lévő kis köztéren áll.
Holokauszt emlékmű
Holokauszt emlékmű
A május 4-i nap tragikus jelentőséggel bír, 1944-ben e napon kezdődött meg az erdélyi zsidók borzalmas tragédiája.
Bernády György-szobor
Bernády György-szobor
Bernády György szobra Marosvásárhelyen a róla elnevezett téren található, a vár mellett, a Teleki-ház előtti kis parkban.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.