Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Evangélikus templom - Hétur

Evangélikus templom - Hétur


1301-ben jelentkezik először oklevélben Hetwur néven. 1332-ben Heethur, 1417-ben villa Heethur, alias Erenberg, 1446-ban Marienburg, 1524-ben Hergeborg, 1587-ben Heetur a neve.

1367-ben János rector ecclesiae de Héthur. 1417-ben búcsúengedélyt kap V. Mártontól. 1424-ben újra. 1439-ben IV. Jenő ad búcsúengedélyt. 1446-ban jelentkező neve (Marienburg) Mária tiszteletére szentelt templomáról tanúskodik. Az 1417-ben feltűnő Erenberg szász lakosságra utal.

Ma is álló gótikus temploma a reformáció előtti kor stílusának...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrázás Erdélyben

Keressétek meg a Evangélikus templom Hétur rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Serkes to
Vila Franka Segesvar
Kokep Segesvar
Zsido temeto Segesvar

Hozzászólások
Pixel
Kő...
Útban Vásárhelyre...
Sachsenland...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc