Sósfürdő - Marosszentgyörgy - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sósfürdő - Marosszentgyörgy

Sósfürdő - Marosszentgyörgy

Marosszentgyörgy Marosvásárhely központjától 6 km-re fekszik, modern sósvizű strandja és gyógykezelő központja van. A marosszentgyörgyi sósfürdőt, amelyet már 1888-ban ismertek, a sós víz és az ásványtartalmu iszap tette híressé. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Sakk Sósfürdő Medence A strand bejárata Tavacska Víztükör Ősz 1641 Padok Marosszentgyorgy-nyar Marosszentgyorgy. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sósfürdő Marosszentgyörgy fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Marosszentgyörgy és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sósfürdő! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Marosszentgyörgy közelében?
9536 Hétfák. A kiszélesedett Maros-völgyben már messziről látszottak, mint valami városvédő óriások. (itt geodobozt is lehet keresni)
10240. 10428 3911. 3.3 km-re. Kilátàs a semmibe, avagy a kilátástalan kilátó. (látnivaló és geodoboz)
10572. 11207 Kosárdombi forrás Marosvásárhely.
11247 Botanikus kert. (turisztikai hely geoládával) 11254 Terebics-tető. A Terebics-tető Jedd község határában található, Jeddről 30-40 perc gyaloglással elérhető. (különleges hely geodobozzal)
11373 4058. Távcsőre szükséged lehet, de nem a kereséshez.
11458 Zárt kapuk parkja. Báró kertje, Bálintitt-kastélypark - Nagyernye.
11596 208. A Somostető és környéke magába foglalja a Marosvásárhely keleti részén levő magaslatot és annak lankás oldalait.
11634 Szerelmesek parkja Marosvásárhely Maros megye. 11712 Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem. A második bécsi döntést követően Kolozsvárott újraalakult a Ferenc József Tudományegyetem.
11784 Sándor János-forrás. A marosvásárhelyi Sándor János-forrás a Székely Vértanuk utca szerpentinjei alatt, a Székely Vértanuk emlékműve mellett található.
11797 Báró kertje. Az egykori bárókertbe ásott mesterséges tavat nyáron békalencse borít.
11875 3087. század elejéről származó Bálintitt-kastély.
11904 MOGYE Könyvtár. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem könyvtára a Kapisztrán János és István király, ma Gheorghe Marinescu utca 38 szám alatt található.
11945 Cementlapok. A Cementlapok egykor a marosvásárhelyi fiatalság kedvenc fürdőhelye volt, a Maros felső gát feletti bal partjának kiépítésével alakult ki.
12086 Postaréti forrás. A vize már valószínűleg nagyon rég elapadt.
12390 784. Nagyernye nevezetessége, hogy egyszerre öt felekezetnek volt itt temploma, a szombatosok később Bözödre telepedtek át.
12394 Református templom Jedd. Ennek helyén volt a régi templom, valóságos kis gót épület, a nép elbeszélése szerint lapos és gömbölyű kövekből, amelyek felhasználtattak az új templom építésekor.
12510 3816. 12676 Párkány-forrás. A marosvásárhelyi Párkány-forrás a MOGYE-kantintól a Constantin Romanu-Vivu utcára lejtő domboldalban épített lépcsők mellett található.
12805 Somostetői színpad. 13307 Mihai Eminescu szobra. 4.2 km-re. 13402 Új városi strand Marosvásárhely. 13731 Íjásznő Marosvásárhely Maros megye. 13964 Ortodox templom. A falu nevezetessége, hogy egyszerre öt felekezetnek volt itt temploma, a szombatosok később Bözödre telepedtek át.
14111 Gomolyát-domb. A falutól keletre található dombot gyakran keresik fel a siklóernyőzés kedvelői.
14114 2808. Hangulatos temető, habár a régi düledező faragott homokkő sírkövek közé sok beton és márvány költözött.
14350 Az ortodoxok első temploma Marosvásárhelyen Maros megye. szám alatt található.
14453 Marosszentanna. 4.6 km-re. Marosszentanna Marosvásárhely egyik külvárosa.
14529 Szovjet Hősök Temetője. 14529 Hiperbolikus napóra. Az emlékmű a Bolyai Alkotótáborban készült 2001-2002-ben.
14544. 14893 3650. Az evangélikusok első templomát a Rózsák tere és a Hajósköz, jelenleg Horea utca sarkán építették 1829-ben.
14984 Csók Marosvásárhely Maros megye. Az egyik, egy szenvedélyesen csókolózó párt ábrázol, annyira kifejezően (és annyira meztelenül), hogy az egyáltalán nem jellemző a kommunista diktatúra gondolkodásmódjára.
15075 Makariás-ház. Makariás-ház, épült 1750-ben - Forradalom utca 45 szám, Marosvásárhely.
15085 Gyalogoshíd Marosvásárhely Maros megye. 15147 A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei Marosvásárhely Maros megye. Marosvásárhely kiemelkedő épületeiről van szó, amelyek mindig egy picit háttérbe szorulnak a város központi épületeivel szemben.
15298 Status quo ante zsidó temető. Az innen induló lépcső elvezet a temető bejáratához.
15333 4656. Tisztelt címzett: Péter István, és családja.

Románul - in limba romana: Baile Sarate Sangeorgiu de Mures

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Máriaffi Lajos-kastély
Máriaffi Lajos-kastély - A Máriaffi Lajos-kastély az országúttól balra, helyezkedik el, ahova egy hosszú sétány vezet.
Több száz éves tölgyfák
Több száz éves tölgyfák - A Máriaffi-kastély szebb időket megért dendrológiai parkjában több száz éves fákat is találunk.
Római katolikus templom
Római katolikus templom - Marosszentgyörgy legrégebbi és legszebb műemléke a helység feletti magaslaton található.
Cinege-tető
Cinege-tető - A Cinege-tető a maga 446 m-es magaságával Marosszentgyörgytől délkeletre található, a falu szélétől körülbelül 800 m-re.
Kápolna utcai forrás
Kápolna utcai forrás - A Kápolna utcai forrás a 4 számu házzal szemben található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Marosszentgyörgy térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sósfürdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Most még utolsó - Most még utolsó tuja, de ha a mellette levő házat lebontják a sor folytatódhat...
 • Érthető - Minden megmagyarázott és érthetetlen dolog hirtelen érthetővé és egyszerűvé (és NAperszeVÉ) válik, amikor meglátod...
 • Utolsó tuja - A nyár elején kerestem még ezt a dobozt...
 • Szép - Szép a hely és a fürdő szépen felújitva...
 • Sikerült eljutni Marosszentgyörgy környékére? Tetszett a Sósfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.