Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Hója-hegy

Hója-hegy


Kolozsvártól északnyugatra, a Törökvágástól nyugatra található egy hegy és annak gerincét, északi lejtőjét borító erdő, a Hója. A délre néző oldalon századokig szőlőt termesztettek.

A helynévkutatók szerint a német Heu - széna, de az ugyancsak széna jelentésű holland hooi, hooien - szénát gyűjt, majdnem azonos a Hója névvel. Feltételezések szerint, a tatárjárás után, az Alsó-Rajna vidékéről származó szászok érkezésekor a hegy délre néző lejtőjén még fű nőtt, kaszáló volt, és csak később ültették be szőlővel....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrák

Keressétek meg a Hója-hegy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Park sportpalyakkal
Kolozsmonostori papirmalom
Kalvaria templom Kolozsvar
Colina park Kolozsvar

Hozzászólások
Pixel
Kirándulás...
Óriás...
Séta...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc