Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Tizenkét Apostol sziklái

Tizenkét Apostol sziklái


A 12 Apostol bizarr, karikatúrába illő sziklacsoportja kedvelt túracélpont. A sziklaalakulatok a Neagra- és Negrisoara patakok vízválasztóján, Moldva és Bukovina határán helyezkednek el, 1770 m magasan. A hegység legszebb és legmesésebb sziklazónája ma közigazgatásilag Suceava megyéhez tartozik.

A 12 Apostol sziklaalakulatai hasonlítanak a Húsvét-sziget kőszobraihoz, azzal a különbséggel, hogy nem emberi kéz, hanem a természet alkotta őket. A sziklacsoport minden tagjának neve valószínűleg fantázianév. Néhány közülük: Öreg, Tanítvány, Marsall, Ramszesz. Lennebb, a Hirlei-sarok nevű helyen egy másik sziklacsoport...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A 12 apostol sziklái 2
A 12 apostol sziklái 2
A 12 apostol sziklái 3
A 12 apostol sziklái 3
A 12 apostol sziklái 4
A 12 apostol sziklái 4
A 12 apostol sziklái 5
A 12 apostol sziklái 5
A 12 apostol sziklái felé, a tanösvényen, a tej útján
A 12 apostol sziklái felé, a tanösvényen, a tej útján

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Tizenkét Apostol sziklái rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Lukacs sziklai
 • Megalitok pantheonja
 • Veres ko sziklai
 • Zsedan-volgyi kogomba
 • Tamo sziklavara

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Ketnapos Kelemen tura

  Laza ketnapos hetvegi tura alkalmaval talaltuk meg...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc