Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kapnikbánya - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Kapnikbánya | Hol van ez a hely?

Rejtő: andrixnet

Elhelyezés időpontja: 2008.08.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kapnikbánya fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kapnikbánya! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kapnikbánya közelében?
Hotinka. Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat.
Fatemplom Desze. Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek. Ez igen! - Ez aztán tényleg egy szép szimpatikus templom.
Aknasugatag. Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely.
Kék-tó 1 Felsőbánya. A Kék-tó Felsőbánya határában van. Talán, majd... - Köszönöm az információt. (látnivaló és geodoboz)
(érdekes hely geoládával) Istenanya születése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom.
Szent Piroska-templom Sajómező. Sajómező közel 400 éves templomának 1783-ban készült freskóin félelmetes jeleneteket láthatunk.
Istenanya elszenderülése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva. Háromkaréjos alaprajza Máramarosban szokatlan, moldvai hatás.
Istenszülő születése fatemplom Lacház.
Vlaschinescu-mocsarak. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl.
Ősnövénytani lelőhely Kisbánya. 18.7 km-re. Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal.

Kapnikbánya románul - in limba romana: Pasul Cavnic


Természeti értékek - Máramaros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kapnikbánya gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Első romániai geoládám - Kis figyelmetlenségem miatt csak másodszori nekifutásra sikerült, pedig nagyon egyszerű...
 • Elsö megtaláloi voltunk ennek a ládának - Csak most vettem észre, hogy be lehet jelenteni...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kapnikbánya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kakastaréj
Kakastaréj
A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága.
Fatemplom
Fatemplom
Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.