Kapnikbánya - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Izvoarele Cernesti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Máramaros megye

Kapnikbánya

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kapnikbánya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
35702 Gutin-hágó. 36537 Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom. A nyárfási Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom, figyelemre méltó falfestményeivel, műemlékké nyilvánított épület. 36995 Szent Arkangyalok fatemplom. A dióshalmi Szent Arkangyalok fatemplom, műemlékké nyilvánított épület, egyike a világörökség részévé vált 8 máramarosi fatemplomnak. 44406 Hotinka. Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat. 47408 Fatemplom. Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek. 47521 Aknasugatag. Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely. 49320 Kék-tó 1. A Kék-tó Felsőbánya határában van. 49436 Kék-tó 2. 51320 Istenanya születése görögkatolikus fatemplom. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom. 52473 Szent Piroska-templom. Sajómező közel 400 éves templomának 1783-ban készült freskóin félelmetes jeleneteket láthatunk. 53079 Istenanya elszenderülése görögkatolikus fatemplom. A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült. 55603 Istenszülő születése fatemplom. A lacházi, freskókkal teli, Istenszülő születése fatemplom műemlékké nyilvánított épület. 56128 Vlaschinescu-mocsarak. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl. 58643 Ősnövénytani lelőhely. Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal. 58737 Batiza. Batiza fatemploma 1699-ben épült. 59261 Ivófalu. Ivófalu Nagybányától 32 km-re található.

Természeti értékek - Máramaros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Fekete-tó mocsár 2.8 km-re. A Cibles hegységnek csak egy kis hegyi tava van, az ún.
Gutin-csúcs 6.78 km-re. RH0264 Gutin-csúcs
Kakastaréj
A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága.
Bréb tava 9.06 km-re. A Kakastaréjtól északra kb 30 perc járásra van egy szép tó, a Brébi-tó, románul Taul Morarenilor.
Fatemplom
Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Első romániai geoládám - Kis figyelmetlenségem miatt csak másodszori nekifutásra sikerült, pedig nagyon egyszerű...
 • Elsö megtaláloi voltunk ennek a ládának - Csak most vettem észre, hogy be lehet jelenteni...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.