Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Bréb tava - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Bréb tava turisztikai látnivalói

A Kakastaréjtól északra kb 30 perc járásra van egy szép tó, a Brébi-tó, románul Taul Morarenilor. 825 m magasan van, területe 0,43 ha, legnagyobb mélysége 20 m.

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

A gyergyótölgyesi majomember
A gyergyótölgyesi majomember
Maradékok helye - 1
Maradékok helye - 1
Súgó barlang II - Vizes járat
Gyalogoshíd - Marosvásárhely Gyalogoshíd
Gyalogoshíd
A gödör fala
A gödör fala
Családi címer
Családi címer
Kőerődítmény - Sólyom-kő - Gorzafalva Együtt, és mégis külön
Együtt, és mégis külön
Református erődtemplom - Gidófalva A vártemplom 1
A vártemplom 1
Jelzés a fán
Jelzés a fán
A templom ajtaja
A templom ajtaja

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bréb tava fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Ez a tó földcsuszamlással keletkezett. A megközelítése a legkönnyebb a Gutin-hágói fogadótól, gyalog kb 2-2,5 óra a Kakastaréjig turista jelzésen, 2,5-3 óra a Brébi-tóig... Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bréb tava!

A legközelebbi település Krácsfalva, 4,7 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bréb tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
2,1 km-re. A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága. Már az Ökörmezőn áthaladva lenyűgözött a táj. Nem gondoltam, hogy meg fogom találni a dobozt, mikor felértem a tetőre. Az érdekes vulkanikus sziklaképződmény a nevét a taréjszerű formájáról kapta, mely már sok kilométer távolságról is felismerhetővé teszi.
6,2 km-re. Ez aztán tényleg egy szép szimpatikus templom. Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek.
6,4 km-re. Innen indultunk neki a Kakastaréjnak.
Fatemplom Budfalva 6,4 km-re. Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk. Szép templom ez is. Budfalva 1644-ben épült templomában őrzik Pintye vitéz, a románok nagy becsben tartott rablóvezére, láncos ingét.
Hotinka 6,5 km-re. Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat.
Pintye tavak 8,3 km-re. Az 1700-as években építettek bányaipari célokra két tavat a Mogosa csúcs alatt, a Bódi I-II tavakat (Pintye tavak). A Bódi I-es tó 720 m magasan van, 3,5 ha a területe, maximális mélysége 7 m, a Bódi II-es tó pár perc járásra van tőle 700 m magasan, területe 1 ha, maximális mélysége 4 m.
Fekete-tó mocsár 8,4 km-re. A Cibles hegységnek csak egy kis hegyi tava van, az ún. Fekete tó, románul Taul Negru, ami a Oigla-csúcs (1413 m) és a Fekete-csúcs (1589 m) között található.
8,4 km-re. Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely.
9,1 km-re. Kis figyelmetlenségem miatt csak másodszori nekifutásra sikerült, pedig nagyon egyszerű. Csak most vettem észre, hogy be lehet jelenteni.
10,3 km-re. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó.
Vlaschinescu-mocsarak 10,7 km-re. a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, amelyeket a Forrásliget hegyi üdülőtelepről lehet megközelíteni. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl.
Istenanya születése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva 10,7 km-re. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom. Eredeti formájában 1630 és 1663 között épült.
Ivófalu 11,6 km-re. Ivófalu Nagybányától 32 km-re található. Három különálló sípályából álló síterep.
11,8 km-re. A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült, háromkaréjos alaprajza Máramarosban szokatlan, moldvai hatás. Fedele kétereszes, belső festése textilre készült, ikonosztázát Nicolae Cepschin készítette 1788-ban. - Tatárszoros 11,9 km-re.
Máragyulafalva 12,1 km-re. Máragyulafalva hagyományorzo falu, érdekessége a házai udvarán levo fákra felakasztott szines fém- és muanyagedények.
13 km-re. A lépcsőknek csak maradványai vannak meg.
Kék-tó Felsőbánya 13 km-re. A Kék-tó Felsőbánya határában van. Gondoltam, lemérem Délia kétágú tölgyfájának a koordinátáit, de mégsem sikerült. A tó nem volt hű a nevéhez. Sajnálom, hogy nem volt kék, mert úgy az igazi. Ez az érdekes sötétzöld színű tó, 528 m tengerszint feletti magasban található, területe 0,50 ha, legnagyobb mélysége 4 m.
Ősnövénytani lelőhely Kisbánya 13,4 km-re. Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal.
Szent Arkangyalok fatemplom Dióshalom 15,3 km-re. A dióshalmi Szent Arkangyalok fatemplom, műemlékké nyilvánított épület, egyike a világörökség részévé vált 8 máramarosi fatemplomnak.
15,6 km-re. A nyárfási Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom, figyelemre méltó falfestményeivel, műemlékké nyilvánított épület. Egyike annak a nyolc máramarosi fatemplomnak, amely 1999-ben a világörökség részévé vált. - Demeter tava 16,9 km-re. - Fenyők tisztása tőzegláp 17,4 km-re. - Limpedea sziklaoszlopok Fernezelyi Limpedea-kőfejtő 17,5 km-re.
Szűz Mária Bemutatása templom Barcánfalva 18,4 km-re. Barcánfalva ortodox fatemploma 1720-ban épült, benne szép, gerendákra festett freskókkal. A falu végén levő, 62 m magas új kolostor, a legmagasabb faépítmény Európában.
Fernezelyi-tó 18,8 km-re. A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye a mesterséges Fernezelyi-tó.
19 km-re. Sajómező közel 400 éves templomának 1783-ban készült freskóin félelmetes jeleneteket láthatunk.
Farkasrév 19,6 km-re. Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált.
Művészeti Múzeum Nagybánya 21,8 km-re. Művészeti Múzeum, egykori Sóbányahivatal - Nagybánya. - Fekete Sas-fogadó Nagybánya 21,8 km-re.
Római katolikus templom Nagybánya 21,8 km-re. Római katolikus templom, egykori jezsuita kolostortemplom - Nagybánya. - Hunyadi János-ház Nagybánya 21,8 km-re.
Szent István-torony Nagybánya 21,9 km-re. A tornyot, sőt az egész Cintermet magas kerítés övezi a renoválás miatt és sehol egy lekenyerezhető őr :). Nagybánya központja akármelyik nyugati városban megállná a helyét. Elkészült a felújítás, meg lehet nézni az üveglapok alatt a kiásott romokat, és meg lehet döbbenni a kontraszton, ami a romok szintje, és a járószint között van. A Szent István-torony, Nagybánya szimbóluma, egy sajátos kiképzésű és történetű templomépület maradványa.
Mészárosok tornya Nagybánya 21,9 km-re. A Mészárosok tornya egy kör alaprajzú, zömök torony, mely a XV-dik században épült. Miután 1672-ben a kurucok elűzik a vár német őrségét, az erődítmény újra császári kézre kerül.
Egykori Arany Szarvas-fogadó Nagybánya 22 km-re. Egykori Arany Szarvas-fogadó, majd István-szálló, ma Bányász (Minerul) szálloda - Nagybánya. - Nagybányai művésztelep 22,1 km-re.
Istenszülő születése fatemplom Lacház 22,2 km-re. A lacházi, freskókkal teli, Istenszülő születése fatemplom műemlékké nyilvánított épület.
Batiza 22,6 km-re. Érdekessége a jellegzetes máramarosi motivumokkal diszitett kapu, a bejárati ajtó belso oldalán levo halálábrázolás és a templom belso freskói. Batiza fatemploma 1699-ben épült.
23,5 km-re. Máramarossziget látnivalói a katolikus templom, a református templom, az 1848-as honvédtisztek emlékmuve, Leövey Klára emlékoszlopa, Hollósy Simon szüloháza, a Történeti Múzeum, a Máramarosi Néprajzi Múzeum, a kommunizmus és az ellenállás áldozatainak emlékmúzeuma, az elhurcolt 38 ezer zsidó emlékmuve, a zsinagóga, Elie Wiesel szüloháza, a Kultúrpalota és a falumúzeum.

Természeti értékek - Máramaros megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Bréb tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Szóval az élethez is és a medvéhez is szerencse kell. Néztem én már medvével farkasszemet, de nem egy lyukban.
 • Fel orat kerestem a dobozt, de sajnos nem talaltam meg. Vagy talan nem jo helyen kerestem?
 • Ha februar akkor farsang es ezen voltunk Apacan egy nagyon lelkes csapattal Erdovidekrol. Igy meglatogathattuk a Szszmagyarosi templomot is kivulrol-belulrol.
 • Amig nem volt vadaspark, sokkal konnyebb volt megkozeliteni. Akkor meg Lemhenybol feljartak az oregek furodni is.
 • Nem volt nehez megtalalni, csak arra kellett vigyazzak, hogy nehogy meglassa valaki, mikor elveszem a dobozt vagy rejtem. A dobozban talatam egy erdekes csillogo kovet es egy 5 banist amiket ugyanugy visszatettem a helyukre.
 • Egyedüli problémát az okozott, hogy a lombkorona borítás miatt gyenge volt a telefon gps jele. Köszönjük a rejtést.
 • A koordináták egy kidőlt, korhadt fára mutatnak, átkutattam a környékét is, de nem találtam semmit.
 • Igazán tetszett ez a szokatlan geodoboz. Láttam én is hogy mas játékosok is mind ezt a ládát találják meg, de ott jelentik be.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bréb tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.