Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Ivófalu - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Ivófalu turisztikai látnivalói

Ivófalu Nagybányától 32 km-re található. Három különálló sípályából álló síterep...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Ika vára felé
Ika vára felé
6722
6722
November elején
November elején
Csúcsjelző tábla
Csúcsjelző tábla
Ramnuta Mare vízesései Ramnuta Mare-patak
Ramnuta Mare-patak
Infó
Infó
1617
1617
Törttorony 1
Törttorony 1
Malomkerék
Malomkerék
5645
5645

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Ivófalu fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Ivófalu!

A legközelebbi település Kisbánya, 6,51 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Ivófalu közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Vlaschinescu-mocsarak 1 km-re. a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, amelyeket a Forrásliget hegyi üdülőtelepről lehet megközelíteni. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl.
Ősnövénytani lelőhely Kisbánya 4,8 km-re. Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal. - Tatárszoros 6,2 km-re.
7,7 km-re. Innen indultunk neki a Kakastaréjnak. - Demeter tava 8 km-re.
Fernezelyi-tó 8,4 km-re. A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye a mesterséges Fernezelyi-tó. - Limpedea sziklaoszlopok Fernezelyi Limpedea-kőfejtő 8,7 km-re.
9,1 km-re. A lépcsőknek csak maradványai vannak meg.
Kék-tó Felsőbánya 9,2 km-re. A Kék-tó Felsőbánya határában van. Gondoltam, lemérem Délia kétágú tölgyfájának a koordinátáit, de mégsem sikerült. A tó nem volt hű a nevéhez. Sajnálom, hogy nem volt kék, mert úgy az igazi. Ez az érdekes sötétzöld színű tó, 528 m tengerszint feletti magasban található, területe 0,50 ha, legnagyobb mélysége 4 m. - Fenyők tisztása tőzegláp 9,6 km-re.
Pintye tavak 9,9 km-re. A Bódi I-es tó 720 m magasan van, 3,5 ha a területe, maximális mélysége 7 m, a Bódi II-es tó pár perc járásra van tőle 700 m magasan, területe 1 ha, maximális mélysége 4 m. Az 1700-as években építettek bányaipari célokra két tavat a Mogosa csúcs alatt, a Bódi I-II tavakat (Pintye tavak).
Nagyjézer-mocsár 10,3 km-re. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó.
10,7 km-re. Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek. Ez aztán tényleg egy szép szimpatikus templom.
11 km-re. Az érdekes vulkanikus sziklaképződmény a nevét a taréjszerű formájáról kapta, mely már sok kilométer távolságról is felismerhetővé teszi. Nem gondoltam, hogy meg fogom találni a dobozt, mikor felértem a tetőre. Már az Ökörmezőn áthaladva lenyűgözött a táj. A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága.
11,6 km-re. A Kakastaréjtól északra kb 30 perc járásra van egy szép tó, a Brébi-tó, románul Taul Morarenilor. 825 m magasan van, területe 0,43 ha, legnagyobb mélysége 20 m.
Hotinka 14 km-re. Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat. - Hunyadi János-ház Nagybánya 14,4 km-re. - Fekete Sas-fogadó Nagybánya 14,4 km-re. - Nagybányai művésztelep 14,4 km-re.
Római katolikus templom Nagybánya 14,4 km-re. Római katolikus templom, egykori jezsuita kolostortemplom - Nagybánya.
Művészeti Múzeum Nagybánya 14,4 km-re. Művészeti Múzeum, egykori Sóbányahivatal - Nagybánya.
Szent István-torony Nagybánya 14,5 km-re. A tornyot, sőt az egész Cintermet magas kerítés övezi a renoválás miatt és sehol egy lekenyerezhető őr :). Nagybánya központja akármelyik nyugati városban megállná a helyét. Elkészült a felújítás, meg lehet nézni az üveglapok alatt a kiásott romokat, és meg lehet döbbenni a kontraszton, ami a romok szintje, és a járószint között van. A Szent István-torony, Nagybánya szimbóluma, egy sajátos kiképzésű és történetű templomépület maradványa.
Egykori Arany Szarvas-fogadó Nagybánya 14,5 km-re. Egykori Arany Szarvas-fogadó, majd István-szálló, ma Bányász (Minerul) szálloda - Nagybánya.
Mészárosok tornya Nagybánya 14,7 km-re. A Mészárosok tornya egy kör alaprajzú, zömök torony, mely a XV-dik században épült. Miután 1672-ben a kurucok elűzik a vár német őrségét, az erődítmény újra császári kézre kerül.
16,3 km-re. Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely.
Fatemplom Budfalva 17,3 km-re. Budfalva 1644-ben épült templomában őrzik Pintye vitéz, a románok nagy becsben tartott rablóvezére, láncos ingét. Szép templom ez is. Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk.
Máragyulafalva 17,4 km-re. Máragyulafalva hagyományorzo falu, érdekessége a házai udvarán levo fákra felakasztott szines fém- és muanyagedények.
Szent Arkangyalok fatemplom Dióshalom 17,8 km-re. A dióshalmi Szent Arkangyalok fatemplom, műemlékké nyilvánított épület, egyike a világörökség részévé vált 8 máramarosi fatemplomnak.
Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom Nyárfás 18,5 km-re. A nyárfási Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom, figyelemre méltó falfestményeivel, műemlékké nyilvánított épület. Egyike annak a nyolc máramarosi fatemplomnak, amely 1999-ben a világörökség részévé vált.
18,9 km-re. Kis figyelmetlenségem miatt csak másodszori nekifutásra sikerült, pedig nagyon egyszerű. Csak most vettem észre, hogy be lehet jelenteni.
Istenanya születése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva 19 km-re. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom. Eredeti formájában 1630 és 1663 között épült.
Fekete-tó mocsár 19,3 km-re. A Cibles hegységnek csak egy kis hegyi tava van, az ún. Fekete tó, románul Taul Negru, ami a Oigla-csúcs (1413 m) és a Fekete-csúcs (1589 m) között található.
20,2 km-re. A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült, háromkaréjos alaprajza Máramarosban szokatlan, moldvai hatás. Fedele kétereszes, belső festése textilre készült, ikonosztázát Nicolae Cepschin készítette 1788-ban.
Farkasrév 22 km-re. Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált. - Református templom Koltó 22,3 km-re.
23,4 km-re. Máramarossziget látnivalói a katolikus templom, a református templom, az 1848-as honvédtisztek emlékmuve, Leövey Klára emlékoszlopa, Hollósy Simon szüloháza, a Történeti Múzeum, a Máramarosi Néprajzi Múzeum, a kommunizmus és az ellenállás áldozatainak emlékmúzeuma, az elhurcolt 38 ezer zsidó emlékmuve, a zsinagóga, Elie Wiesel szüloháza, a Kultúrpalota és a falumúzeum.
Istenszülő születése fatemplom Lacház 23,7 km-re. A lacházi, freskókkal teli, Istenszülő születése fatemplom műemlékké nyilvánított épület. - Vidám temető Szaplonca 24,1 km-re.
24,9 km-re. Avasfelsofalu lakóinak nagy része külföldön dolgozik, a megkeresett pénzbol pedig hatalmas, eléggé furcsa épületeket emelnek maguknak.
Szűz Mária Bemutatása templom Barcánfalva 26,4 km-re. A falu végén levő, 62 m magas új kolostor, a legmagasabb faépítmény Európában. Barcánfalva ortodox fatemploma 1720-ban épült, benne szép, gerendákra festett freskókkal.
28,2 km-re. Ott ül Petőfi és múzsája a Teleki kastély parkjában, két hatalmas mocsári ciprus társaságában. A covid járványra való tekintettel, nem tudtunk bemenni a kastély udvarára. Pár lépésre Petőfi somfájának magjából sarjadt somnövendék.
Szinér vára Szinérváralja 30,2 km-re. A várat a református templom teréről induló kék háromszög jelzésen 1 óra alatt lehet elérni. Szinérváralja feletti Apa-hegyen láthatók a középkori Szinér-vár csekély falmaradványai.
30,4 km-re. Sajómező közel 400 éves templomának 1783-ban készült freskóin félelmetes jeleneteket láthatunk.

Természeti értékek - Máramaros megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Ivófalu adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Más játsztóterek szabályaival ellentétben itt nálunk akkor is jár a pont, ha a felhasználó nem találta meg a geodobozt. Itt nálunk a pont nem a geodoboz, hanem a rejtekhely (tehát a természeti érték, vagy látnivaló) "megtalálásáért" jár.
 • A kastélyban ma csak a szú és a penész működik sajnos. A gyerekotthon elköltözött.
 • A rejteket megtaláltam. Tulajdonképpen nem volt nehéz, mert csak két ablakkeret van elérhető magasságban.
 • Nagyon kellemes meglepetés volt ez a szép vízesés. És azt is megtanultam, hogy miért nem megy át a jelzés az üde zöld gyepen.
 • Csendes hely, látszott, hogy vakációznak a gyerekek. Azért, egy kicsivel több odafigyelést megérdemelne ez a park, legalább a Piski arborétum szintjére fel lehetne emelni.
 • Most először jártam úgy, hogy előbb "oda" nyúlok, de bíztos máshol lesz s hát láss csodát.
 • Jó nagy a kapu. Levi.
 • Másodszori nekifutásra eljutottunk a forrásig. A küpü szép munka.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Ivófalu? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.