Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Vlaschinescu-mocsarak

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Vlaschinescu-mocsarak felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Sírkövek Kistorony evangélikus templom Nagyszeben
Sírkövek
A nyugati körtorony Agyagkastély Felsőporumbák Tündérek völgye
A nyugati körtorony
A síremlék felirata Marosvásárhely Meggyesfalva református temető gróf Lázár család
A síremlék felirata
Kőcsűr 2 Kőcsűr Vargyas szoros
Kőcsűr 2

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vlaschinescu-mocsarak fotóalbumba!

A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl. a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, amelyeket a Forrásliget hegyi üdülőtelepről lehet megközelíteni... Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vlaschinescu-mocsarak!

A legközelebbi település Kisbánya, 6,07 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Fenyők tisztása tőzegláp 10,4 km-re.
Fatemplom Szilágykorond 73,7 km-re.
Szilágykorond kis román falu, Szilágycsehtől 23 km-re nyugatra fekszik. Bogdándhoz tartozik, melytől 4 km-re nyugatra van.
Liviu Rebreanu kollégium Beszterce 89,4 km-re.
Liviu Rebreanu kollégium, az egykori Evangélikus Fiúgimnázium.
Egykori Kaszinó Beszterce 89,7 km-re.
Egykori Kaszinó, ma Szakszervezeti Művelődési Ház.
Curatel-nyereg Radnai-havasok 90,4 km-re.
Curatel-nyereg, ejtsd Kuröcel - Ankuca (Ancuta)-menedékhely.
Katolikus templom Zilah 80,5 km-re.
A Meszes lábánál elterülő Zilah, már a honfoglalás idején lakott település volt. Kolozsvártól 86 km-re északnyugatra a Zilah patak két partján fekszik. Érdekes, hogy alul üzletek vannak.
Egykori Pannonia-szálló Szatmárnémeti 63,6 km-re.
Egykori Pannonia-szálló, ma Dacia hotel - Szatmárnémeti.
Ezüstműves ház Beszterce 89,5 km-re.
Ezüstműves ház, németül Goldschmiedehaus, ma Megyei Művelődési Igazgatóság.
Láncos református templom Szatmárnémeti 63,6 km-re. Megyei Könyvtár Szatmárnémeti 63,7 km-re. Hunyadi János-ház Nagybánya 14,2 km-re.
Termálfürdő Szilágysomlyó 88,5 km-re.
Szilágysomlyótól keletre, az Egres-patak mellett, az egykor békaneveldének, békaúsztatónak csúfolt helyen termálfürdőt hoztak létre - románul Broscarie, magyarul Braszkaria vagy Broszkó strandnak hívják.
I vilaghaborus emlekmu Kismajteny 84,6 km-re. Halastó Szamosdara 73,1 km-re.
Fatemplom Drág 83 km-re.
1332-ben plébániatemploma van, 1574-ben szász lakói vannak, a XVII-dik században a tatár-török betörések a templomot lerombolják, Drág híveit pusztítják. 1744-ben Wesselényi Ferenc újjáépítteti a templomot.
Római erődítmény Zutor 89 km-re. Bethlen-kastély Drág 82,8 km-re.
Dellőapáti 90 km-re.
A reformáció középkori egyházat talál itt, de nem lehet eldönteni, hogy az apátsági templom felújításaként maradt-e fenn, vagy egészen új templom volt. A templom 1600-ig katolikus, Basta korszakban elpusztul, 1644-ben egykori szentedényeiről (ónpohár, óntányér, harangok) azt jegyzik fel, hogy mind elvesztek.
Kék-tó 2 Felsőbánya 8,4 km-re. A lépcsőknek csak maradványai vannak meg.
Lovagvár NagykárolyLovagvár Nagykároly 94,2 km-re.
A kastély ekkor végvár jellegő, belső udvarházzal, külső várfalakkal, bástyákkal, lőrésekkel, ezeket körülölelő mély vizárokkal és külső paliszáddal. Egy kis tatarozás ráférne a várra, nagyon szép lehetne. Október utolsó napján, útban a temetők felé. Ez a lakóházvár 1592-ben erődítménnyé válik, mikor Károlyi Mihály megerősítette a törökök ellen.
Fatemplom DeszeFatemplom Desze 10,3 km-re.
Ez aztán tényleg egy szép szimpatikus templom. Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek.
Bethlen-kastély ÁrokaljaBethlen-kastély Árokalja 87,5 km-re.
Az árokalji Bethlen-kastély az egyetlen mór-bizánci stílusú kastély Erdélyben, a hozzá tartozó 17 hektáros birtokon 3 épület és egy arborétum található. A kastély épületében van egy konferenciaterem, egy előadóterem, egy tanulóterem, és egy frankofón könyvtár. Nagyon különleges hangulatú kastély, egyetlen Erdélyben ilyen stílusban.
Szilágyperecseni hagymaszobor 86,8 km-re.
Gázsa-nyereg Radnai-havasokGázsa-nyereg Radnai-havasok 92,9 km-re.
Az út jó állapotban van, csak az a kérdés, kinek mi a jó. A Kis-Ünőkő, Nagy-Ünőkő és Lála tavak felé az egyik megközelítés a Radnai-hágótól a Gázsa-nyereg felé vezető köves út.
Pihenő a Nagy Lála-tó felé Radnai-havasokPihenő a Nagy Lála-tó felé Radnai-havasok 92,3 km-re.
A Gázsa-nyeregtől a Kis-Ünőkő felé körülbelül 1 km-re leágazik egy piros ponttal jelzett ösvény a Lála tavak felé. Az elágazásnál asztal és padok is találhatók.
Szűz Mária Bemutatása templom Barcánfalva 26,1 km-re.
Barcánfalva ortodox fatemploma 1720-ban épült, benne szép, gerendákra festett freskókkal. A falu végén levő, 62 m magas új kolostor, a legmagasabb faépítmény Európában.
Csisa-nyereg Radnai-havasok 85 km-re.
Csisa-nyereg, románul Saua Cisa.
Vidám temető Szaplonca 24,9 km-re.
Régi víztorony Nagykároly 94,5 km-re.
Ez a víztorony a park legdélebbi sarkában van. Amennyiben az elmúlt években sok fát kivágtak, nagy valószínűséggel a geodoboz is eltűnt a park felújítása során. Hello, Ott jártam a helyszínen, kerestem a ládát, de sajnos nem találtam meg. A parkban, ahogy a leírásokból kivettem, van egy víztorony, ami nem néz ki víztoronynak, abban az értelemben, ahogy azt mi megszoktuk.
Simontelke 95,6 km-re.
Bár nincs róla okleveles adat, minden valószínűség szerint a középkorban temploma volt. 1621-ben ugyanis még áll a reformátusok temploma, amelyben ott van az oltár is, felette festett falképpel, sőt az egykori papiszék felett is.
Kakastaréj Gutin-hegységKakastaréj Gutin-hegység 10,1 km-re.
A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága. Már az Ökörmezőn áthaladva lenyűgözött a táj. Nem gondoltam, hogy meg fogom találni a dobozt, mikor felértem a tetőre. Az érdekes vulkanikus sziklaképződmény a nevét a taréjszerű formájáról kapta, mely már sok kilométer távolságról is felismerhetővé teszi.
Síremlék a Bethlen-kastély közelében ÁrokaljaSíremlék a Bethlen-kastély közelében Árokalja 87,4 km-re.
A Bethlen-kastély a 19-dik században épült, neobizánci stílusban - ma a Babes-Bolyai Tudományegyetem Regionális Frankofón Központja működik benne, és tudományos konferenciák színhelye. Parkja arborétum, száznál több fafajjal, a park déli szélénél egy síremlék található, egy a Sajóba fulladt fiú emlékére. Ez aztán az ambíciós keresés. Könnyen megtaláltuk a sírt, a dobozt már nem annyira.
Zsombory-kúria Magyarzsombor 89,7 km-re.
Zsombory-kúria, XIX-dik század - Magyarzsombor, 34.
Sajómagyarosi várSajómagyarosi vár 87,5 km-re.
A Borgói-hegység nyugati lábánál húzódó, a Nagy-Szamos, Sajó és Beszterce által határolt dombvidéken, az északkeletről érkező Csetátye-patak mellett fekszik Sajómagyarós község. Sajómagyaróstól északkeletre, az 580 m magas Várhegyen állt egykor a sajómagyarósi vár.
Kossuth-kert Szatmárnémeti 62,6 km-re.
Pintye tavak 8,9 km-re.
A Bódi I-es tó 720 m magasan van, 3,5 ha a területe, maximális mélysége 7 m, a Bódi II-es tó pár perc járásra van tőle 700 m magasan, területe 1 ha, maximális mélysége 4 m. Az 1700-as években építettek bányaipari célokra két tavat a Mogosa csúcs alatt, a Bódi I-II tavakat (Pintye tavak).
Rebra-tó Radnai-havasok 71,4 km-re.
Aranyos vára KődAranyos vára Kőd 48,6 km-re.
Kőd helységet északi irányba hagyjuk el egy kőzúzalékos úton. A falut elhagyva egy derékszögű bal kanyar után egy hasonló jobb kanyar következik majd az út kiegyenesedik és észak felé tart tovább.
A Sárkányok kertje felett AlmásgalgóA Sárkányok kertje felett Almásgalgó 68,4 km-re.
Rég nem jártam itt, ideje volt már eljönni.
Egykori Püspöki Konviktus Szatmárnémeti 63,4 km-re.
Egykori Püspöki Konviktus, ma Unió líceum és 7-es számú líceum - Szatmárnémeti.

Természeti értékek - Máramaros megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vlaschinescu-mocsarak adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Emlékmű - Elso nekifogasra bepanikoltam. Megvolt a ko de nem rejtett semmit.
 • Varjúvár rejtek - Nagyszerű hely. Köszönjük a rejtést.
 • Kesserösvény és a lakhelyhez közel eső rejtekhelyek - Ha a Felhasználói felületen, az Adataid linkre kattintva beállítod a lakhelyed koordinátáit. Nem muszáj pontosan, a célnak megfelel, ha az ellenség megtévesztése céljából 100 méterrel odébb adod meg.
 • Bánság - Végigsétáltunk a gyönyörű Néra szurdokon, egészen az Ördög-tóig. Oda-vissza 40 km.
 • Kincses lyuk - Aranyos kis templom. A dobozt nem volt nehéz megtalálni.
 • Petőfi - A covid járványra való tekintettel, nem tudtunk bemenni a kastély udvarára. így csak a kerítésen át tudtuk megnézni a kastélyt.
 • Erdőfüle a kopjafák hazája - A dobói kápolnától jöttem, és amint rátértem a temető utcájára és elém tárult a templom és a kopjafás temető, azt hittem nem jó helyen járok. Nagy teljesítményü hangszórókból szolt a modern zene, nem igazán tudtam hová tenni, de megoldódott a rejtély hamar.
 • Gyermekek kisereteben - Megtalaltuk, a lany tenyleg mutatta az iranyt, viszont undorito a tragar szoveg, ami kretaval oda volt irva.
 • Egymás mellett - Megkerestem a Vöröstorony mellett levö temetöben a radupuscarciuc által (aug.10.
 • Vaskezűek? - Lehet hogy a fenegyerekek vaskezűek? A mi GPS-ünk is forgolódott saját tengelye körül.
 • Vasszékely - Esment voltam Udvarhelyen, mivel több időm volt, megsétáltam magam a központban. Mindig is tetszett a város, így nyáron még szebb, csak ne lenne ez a kánikula.
 • A Bagoly is madár, Csíkban madar - Ide is addig készültem rejteni, hogy ismét megelőztek. De, ahogy azt már egyszer kifejtettem, legyen a Péteré a dicsőség, enyém pedig a pont az ujabb szüz geodobozért.
 • Sajnos a dobozt nem találtuk meg - A dobozt sajnos nem találtuk meg, a leírás szerinti repedést vagy valami hasonlót találtunk, de abban nem volt meg. Stílusában a kripta hasonlít a gernyeszegihez, de sajnos ezt kifosztották, sírjait összetörték.
 • Kolozsvár: Szabók bástyája - Otletes rejtekhely. koszonom a rejtest.
 • Hűha, látom, nyomjátok az ipart rendesen - Ha jól értettem, nem is először jártok itt. Nagyon dicséretes, főleg ilyen fiatalon.
 • Frusztráló - Lassan kezd frusztráló lenni, hogy ma sem találtam meg.
 • X alatt - A kápolna nagyon aranyos, csak a tornáca kicsit romos. A geodobozt sajnos nem találtuk meg az X alatt, pedig rendesen átkutattuk a tornác alját.
 • Nagyon ügyes rejtés - Az első "Relytekhely-vadászat Erdélyben" találkozó második napjának reggelén találtam meg ezt a dobozt.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Vlaschinescu-mocsarak? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.