Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus templom - Zetelaka

Katolikus templom - Zetelaka


A római katolikus templom előtt áll az emlékkereszt, rajta felirat: Pro memoria hic aedificatarum ecclaesiarum 1092-1914. Ezek szerint Szent László király uralkodása (1077-1095) idején Zetelaka már egyházközség volt. Így az emlékkereszt ezernyi év történetéről mesélhet.

Az első település Cseleháza volt. A helynevet Csele hun kapitányról kapta. 1241-42-ben a tatár hordák Cseleházára is elvetődtek. A cseleháziak a rengetegbe menekültek és védekeztek egy Balázs nevű ember vezetésével. A fákat embermagasságban kivágták és minden fa mellé felfegyverzett ember állott. Alig  voltak néhányan, de a fákkal együtt...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
...
...
Katolikus templom Zetelaka 1
Katolikus templom Zetelaka 1
Katolikus templom Zetelaka 2
Katolikus templom Zetelaka 2
Katólikus templom Zetelaka 3
Katólikus templom Zetelaka 3
Templombelső
Templombelső
Az oltár
Az oltár
A szószék
A szószék
Esti megvilágításban
Esti megvilágításban

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom Zetelaka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kukullokemenyfalva
 • Itatovalyu Uknyed
 • Szent Istvan kiraly templom Szekelyszentkiraly
 • Fenyedi laz
 • Zete tanosveny

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Sikerült bemenni a templomba, de a rejteket elnéztem

  A Madarasi Hargitáról tartottam hazafelé, megálltam megnézni a templomot, megkeresni az itt elrejtett geodobozt...
 • Álca alatt

  Hatalmas nagy ez a templom, érdemes lenne be is menni, de sajnos most ez nem jött össze...
 • Köszönöm a helyezést

  Aznap kimondottan olyan napom volt, még két ládát kerestem fel, a szencsedi narciszmezőt és a fenyőkuti tavat, mind a kettő szűz volt...
 • Elso megtalalo.

  Orulok, hogy vegre valaki megtalalta ezt a ladat, es orulok neki, hogy Istvan volt az...
 • Zetelaka

  Hazafele ejtettem utba Fenyőkutról jövet...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc