Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Tortomai halomsirok

Tortomai halomsirok


Bardóc és Bibarcfalva közt, a Kerekhegyen és a Csutakos tetőn egy 18 halomból álló, kora bronzkori temető van. A halmok egy részét már a 19. század derekán megbolygatták. Az itt végzett 1994–96-os régészeti ásatások alapján elmondhatjuk, hogy a temető a kora bronzkor II. szakaszából, a Schneckenberg B. fázisból való, amelyre részben rátelepedett egy késő bronzkori, Noua kultúrás kultikus központ.

Időpont: 2011 március 26Az átalakítás időpontja: 2013 május 28 Rejtekhely geodoboz nélkül Dr. Székely Zsolt (Az 1992-1997 közötti ásatások vezetője) - "A bardoci kora bronzkori halomsíros temető": "Bardoc és Bibarcfalva közt, a két település határának találkozásánál, a Kerekhegyen és a Csutakos tetőn több,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Ide van elrejtve
Ide van elrejtve
A halomsírok
A halomsírok
A halomsírok és a rejtés helye
A halomsírok és a rejtés helye
A rejtés helye
A rejtés helye
Az elrejtő csapat
Az elrejtő csapat
Kerestük, de nem találtuk
Kerestük, de nem találtuk
Kilátás a Tortomáról
Kilátás a Tortomáról
Már este van
Már este van
Útban a halmok felé
Útban a halmok felé
Vajon jó helyen járok?
Vajon jó helyen járok?

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Tortomai halomsirok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Reformatus templom Bibarcfalva
 • Ferenczy Boda kuria
 • Kankos kert
 • Kopjafas temeto Erdofule
 • Benedek Elek sirja

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Sajnos

  Sajnos a dobozt valaki kiemelte...
 • Itt csak lehetett doboz...

  Ezt az ureget korbekutattuk, nem is olyan kicsi, konyekig benyultunk de doboz sajnos nincs...
 • Egy erdekes hely

  Keso delutan indultunk a sirok fele tele voltam varakozassal...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.08 másodperc