Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Nagy Imre keptar
Romai katolikus templom Csikzsogod
Miko kuria Csikzsogod
Kis-Var dombja

Hozzászólások
Régi temető...
Új doboz - új temetőhöz...
Temető...


Zsögödi régi temető - Csíkzsögöd

Zsögödi régi temető - Csíkzsögöd

Ládagazda: trekkingklub

Zsögöd egy 1930 óta Csíkszeredához tartozó település. A Fitód-patak partján fekszik, a város déli nyúlványát képezve. Csíkszentkirály felől érkezvén Zsögödbe, az első útelágazásnál ha jobbra tekintünk, a domboldalon egy bozótos területre lehetünk figyelmesek. Ki gondolná, hogy az akácfák, csipke- és málnabokrok árnyékában ősi, elfeledett kőkeresztek rejtőznek? Ez a régi zsögödi temető.

A temetővel kapcsolatos régi írás állítólag volt, de elpusztult. Az 1902-ben készült kataszteri rajzból kiderül, hogy a temető a község határán belül van, területe 2,14 ha. Később a temető északi részéből háromszög alakú, 306 négyzetméteres területet szakítottak ki és kerítettek be. A zsögödiek régen a...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély természeti értékei

Keressétek meg a Zsögödi régi temető Csíkzsögöd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc