Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Gorog katolikus templom Gelence
Jancso Benedek mellszobra Gelence 2001
Bodor Gyorgy mellszobra Gelence 2004
Fekete Janos foesperes szobra Gelence 2007

Hozzászólások
Régi ismerős...
Árpádkori templom...
Csodas ez a templomocska...


Szent Imre erődtemplom - Gelence

Szent Imre erődtemplom - Gelence


Gelence Kézdivásárhelytől 9 km-re fekszik. Itt található Székelyföld egyik leghíresebb műemléke, a 13. században román stílusban épített katolikus templom. A műemléktemplom előtt, a harangtoronytól nyugatra található Szent László király mellszobra.

Neve oklevélben először 1538-ban jelenik meg. 1539-ben Gelenche néven írják. Az 1567. évi regestrumban Gelence 61 kapuval szerepel. 1585-ben Ge1enczefüva formában fordul elő. Az okleveleknél többet mondanak a kövek; a ma is álló temploma legkésőbb a XIV, század eleji. Sőt a szakemberek egyöntetően megállapítják, hogy az eredeti román...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szent Imre erődtemplom - Gelence rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc