Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Mariaffi Lajos kastely Marosszentgyorgy
Tobb szaz eves tolgyfak Marosszentgyorgy
Katolikus templom Marosszentgyorgy
Cinege teto

Hozzászólások
Most még utolsó...
Érthető...
Utolsó tuja...


Sósfürdő - Marosszentgyörgy

Sósfürdő - Marosszentgyörgy


Ládagazda: BabBerci

Marosszentgyörgy Marosvásárhely központjától 6 km-re fekszik, modern sósvizű strandja és gyógykezelő központja van. A marosszentgyörgyi sósfürdőt, amelyet már 1888-ban ismertek, a sós víz és az ásványtartalmu iszap tette híressé. Ekkor még egy felszíni forrás vizét fogták fel egy kis medencében.

A fürdő első tulajdonosa Csete Béla volt, ő vette észre, hogy a telkén ásott gödrök nagyon hamar megtelnek sós vízzel. 1902 február 6-án a Székely Lapok-ban közzéteszi, hogy alapítani szeretne egy kereskedelmi társaságot, amely a sós fürdőt lendítené fel. A vállalkozás, amelybe 12000 koronát fektettek be, már az első évben...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Sósfürdő - Marosszentgyörgy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc