Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Dénes István emlékdoboz - Vargyas-szoros

Dénes István emlékdoboz - Vargyas-szoros


Az emlékdoboz kihelyezésére, 2006 szeptember 9-én, szombaton került sor, a Dénes István emléknap alkalmával. A Dénes István emléktúra a vargyasi kőbányától indult, majd a Súgólik megtekintése után a Gódra karszton folytatódott és a Vargyas-szorosban ért véget. Itt, az Orbán Balázs barlang bejáratánál emléktábla avatásra került sor.

Dénes István (1954-2005)

A Hargita megyei Oklándon született 1954 szeptember 7-én. Bardocon és Olaszteleken nőtt fel. Iskoláit Bardocon és Baróton végezte, ez utóbbi helyen érettségizett. Középiskolai tanulmányai befejeztével geológia technikumot végzett.

A Székelyföldi barlangvilág című...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Dénes István emlékdoboz Vargyas-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Tatarlik
Csala tornya
Orban Balazs barlang
Vargyas patak

Hozzászólások
Pixel
Kell egy új doboz...
Miénk itt a játék...
A legszebb rejtés...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc