Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Zárt tisztás - Királykő hegység

Zárt tisztás - Királykő hegység


A Zart tisztas a Kiralyko hegysegben talalhato ugy kb. 1800-1990 m-es magassagban, a Kozepov kozvetlen szomszedsagaban. Kelet es eszak felol oriasi sziklafalak hatarozzak meg, mig Ny-rol a Landzsa szakadekvolgy {Padina Lancii) es D-rol meg a Nagykofolyas (Grohotisul Mare v. Horja Mare).

A Zart tisztas (rom: Poiana Inchisa) a Kiralyko egyik erdekessege, hogy mondjam egyik "csodaja" , kozepeben egy  kis forrasocska csorgedez. De ez meg nem minden: a tisztas gyeppazsitjan sokszor 20-30 zerget is fenykepezhetunk. Endemikus novenyvilagarol nem is beszelve: a kiralykoi szegfutol a havasi gyoparig minden talalhato ezen a varazslatos "felfuggesztett...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a Zárt tisztás Királykő hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc