Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Óratorony - Segesvár - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Óratorony - Segesvár

Óratorony - Segesvár

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Óratorony - Segesvár képtárból:

Fedett járda
Fedett járda

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Óratorony Segesvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Zsidó temető 1.34 km-re - Segesvár Marosvásárhely, illetve Medgyes felőli bejáratánál, a Kőkép tornyocskája alatti kis, félig rejtett domboldalon találjuk a segesvári zsidó temetőt. * Skariatin emlékmű 2.2 km-re - 1849 július 31-én, a segesvári csatában ütközött meg Bem József főserege az oroszokkal. * Fehéregyháza vára 4.48 km-re - Fehéregyházától 3 km-re délre lévő 400 m magas hegyen középkori vár nyomai találhatók. * Kapuzáb 4.52 km-re - A kapuzáb a falu végét jelezte a székely falvakban. * Petőfi Sándor múzeum 5.42 km-re - Fehéregyháza Petőfi Sándor és a magyar szabadságharc egyik legfontosabb emlékhelye. * Sárpatak 7.18 km-re - 1231-ben jelentkezik először Sarpotoc néven. * Dános 7.36 km-re - 1348-ban Danus, 1393-ban Dansdorf, 1504-ben Dones Dorf, Donisdorf, 1532-ben Dunes Dorf néven jegyzik az oklevelek. * Szászdálya vára 7.61 km-re - Fehéregyháza és Héjjasfalva között, utóbbi határában, a Határ-patak mentén déli irányba vezető földúton, Héjjasfalvától 5 km távolságban, egy 588 m magas hegyen találjuk az eredetileg Szászdálya határához tartozó szászdályai vár maradványait. * Evangélikus erődtemplom 10.62 km-re - Apold központjában 16. * Nagy-Küküllő híd 11.12 km-re - A Székelyföldre vezető főútvonalt követve, amint az utas Segesvárt elhagyja, s aztán a gyönyörü fekvésű fehéregyházi kastélyt meghaladja, mind mélyebbre hatol a hegységek közé. * Apold piramisai 12.63 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Kürtő = Kályhacső. Kuruncz = Sugár rúdfa. Kurusztol = A csizmában járó kurusztol, ha menés közben húzza a lábát a földön. Küsdeg = Kisebb. Küszküllő = Jármot a rúdhoz erősítő szeg. Kuszu = Kutya. Kutréjos = Makacskodó. Kutya = Előljáró. Küzsd = Küzd. Küzsdég = Még kicsi, kisded.

Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom
Református templom 0.5 km-re
RH1422 Református templom Segesvár
Vila Franka Segesvár
Vila Franka Segesvár 1.33 km-re. A segesvári vár falain belül található középkori várnegyed a Világörökség részét képezi.
Kőkép
Kőkép
A segesvári várhegy temploma mellett még ma is látható egy boltozott alagút kezdete, amely végső szükségben kimenekülő utat biztosított az ostromlott várból.
Serkes-tó
Serkes-tó
Akik kocsival utaznak át Segesváron talán nem tudnak a Serkes-tóról, hiszen félreesik kissé a főúttól.
Attila Berg
Attila Berg 3.02 km-re. Attila Berg - Segesvár.
Breite Öregtölgyes
Breite Öregtölgyes
Segesvárttól délnyugatra levő dombtetőn helyezkedik el a Breite Öregtölgyes Természetvédelmi Terület, egy szépen megőrzött legelőerdő, makkoserdő, számos többévszázados tölgyfával.
Evangélikus templom
Evangélikus templom
1301-ben jelentkezik először oklevélben Hetwur néven.
Bethlen-várkastély
Bethlen-várkastély
A négy saroktornyos, valaha külső falakkal és sarokbástyákkal megépített várkastély romjait a Küküllőközi dombvidék területén, a mai Bún község központjától délre, 1,5 km-re, a Nagy-Küküllő egykori kanyarulatában találjuk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A dobozt nem találtuk - Habár sokan voltunk, alkalmas pillanatban megpróbáltuk a dobozt kivenni, de sajnos már nem találtuk...
 • Forgalmas hely - Én délben jutottam a rejtekhez, ezért nagy volt a sürgés...
 • Kiváló rejtés a látványos óratoronynál - Már elmúlt este 8 óra, amikor keresztülvezettem Segesváron...
 • Segesvár gyöngyszeme - Segesvár a világ egyik legszebb városa...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.