Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Fiatalerdo
Erlenpark
Kistorony evangelikus templom
August von Spiess vadaszmuzeum

Hozzászólások
Nincs már geodoboz...
Kicsi...


Állatkert - Nagyszeben

Állatkert - Nagyszeben


1929-ben nyitotta meg kapuit a nagyszebeni Fiatalerdőben Románia első állatkertje. Az állatkert létrejöttét a Códon (Sadu) levő vízierőművet (az első Erdélyben) feljavitó Székely mérnök kezdeményezte, miután egy pár rókát fogott a közeli erdőben. Létrejöttét követően, az állatkert adományokból növelte az állatok és madarak számát. Obert von Spiess farkast, mások vadmacskát, szarvast, vaddisznót, sast adományoztak. 1930-ben került ide az első medve.

A nagyszebeni állatkert jelenleg 15 hektáron terül el, 187 állatot és madarat gondoz 47 fajból: majom, medve, fehér farkas, kárpáti farkas, tigris, oroszlán, jaguár, vaddisznó, láma, vörös szarvas, őz, bivaly, fehér póni, teve, zebra, muflon juh, jak, pekari, berber juh, piton, krokodil, fácán, papagáj, páva, galamb. A bejáratnál egy több...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Gps koordináta

Keressétek meg a Állatkert Nagyszeben rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc