Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Benedek Elek borvizes barlang - Kisbacon

Benedek Elek borvizes barlang - Kisbacon


A Benedek Elekről elnevezett, Székelyföld természeti ritkaságának számító, borvizes barlangok Kisbacon határában, a Fenyős-patak baloldali ágának, az Érces-patak völgyében találhatók. A barlangok hajdani aranykutató bányák átalakulása nyomán keletkeztek. Az aranysárgán csillogó biotit kristályok tévesztették meg az embereket.

Három rövid tárót hajtottak az andezitagglomerátumba, a patak két oldalán. Az első táró 2 m hosszú, a patak jobb oldalán. Megőrizte a bányavágat trapéz alakját. Talpából borvizforrás fakad, amit a pásztorok használnak. A második táró az előbbitől pár méterre található, a bal oldalon. Bányai János szerint 30 m hosszú volt eredetileg. Időközben...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Románia látnivalói

Keressétek meg a Benedek Elek borvizes barlang Kisbacon rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc