Pixel
Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Orbán Balázs-barlang - Vargyas-szoros Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Orbán Balázs-barlang - Vargyas-szoros

Orbán Balázs-barlang - Vargyas-szoros


A Vargyas-szoros legnevezetesebb barlangja az Orbán Balázs barlang (Kőlik, Nagybarlang, Almási barlang), melyet az elmúlt évszázadok folyamán számos híresség – Jókai Mór, Wesselényi Miklós, John Paget meglátogatott. Vargyas felől 14 km hosszú, rossz minőségű autóúton közelíthető meg északi irányban, majd a szurdok kezdetétől 1 km gyaloglás után, vaslépcsőn mászhatunk fel a bejárathoz.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Orbán Balázs-barlang - Vargyas-szoros képtárból:

Dénes István emléktábla
Dénes István emléktábla
Névtábla
Névtábla
Centenáriumi emléktábla
Centenáriumi emléktábla
Koszorúk a dobozzal
Koszorúk a dobozzal

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Orbán Balázs-barlang Vargyas-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben android alkalmazása nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.

Rejtekhely android alkalmazás

Turisztikai látnivalók a közelben


Csala tornya
Csala tornya 0.09 km-re
A monda szerint nagy erővel támadtak a tatárok a környékre, ezért a nép visszahúzódott az elfalazott bejáratú Kőlikba.
Tatárlik
Tatárlik 0.11 km-re
Az Orbán Balázs-barlangtól nyugati irányban, a vele átellenben, a patak túlsó partján lévő sziklafalban, a Lócsűr-barlang felett kb.
Dénes István emlékdoboz
Dénes István emlékdoboz 0.15 km-re
Az emlékdoboz kihelyezésére, 2006 szeptember 9-én, szombaton került sor, a Dénes István emléknap alkalmával.
Csudálókő
Csudálókő 0.2 km-re
A Vargyas-szoros keleti oldalának látnivalói a javarészt erdőben vezető, piros ponttal jelzett, Farkas csapás (ösvény) mentén érhetők el.
Vargyas-patak
Vargyas-patak 0.31 km-re
A Vargyas-szurdoka, a Persány-Rika hegység északi végénél, a Hargita lábainál kialakult mészkő-szikla szoros, a Székelyföld egyik jelentős, festői természeti szépségekben gazdag karsztvidéke.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


  • Hozzászólás és bejelentés
  • Keresés kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Rejtekhelyek adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Gps koordináták több formátumban
  • Koordináták és segédpontok letöltése
  • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  • Csapatostul - A szurdokban több kirándulócsapat sétált mindkét irányba, a mi csapatunk is lehetett 30 fős, 5-től 50 évesig...
  • Februárban mi sem jártunk szerencsével - Mi is próbálkoztunk más években februárban, amikor csak maradványait találtuk a jégcseppköveknek...
  • Nekem nem volt ilyen szerencsém - Február közepén én is jégsztalagmitokat csodálni indultam a Vargyas-szorosba...
  • Újév napján - A barlang klímája és a kinti fagy közös munkájának eredménye, hogy januárra csodálatos jégképződmények alakulnak ki a bejáratánál...
  • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.