Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Lukács köve-sziklakilátó - Tárnica-tó

Lukács köve-sziklakilátó - Tárnica-tó


A Lukács-kő, pontosabban a Lukács kövének sziklakilátói, egy hihetetlenül felkapott hely. Látogatásom alkalmával többszáz személlyel találkoztam az ösvényen. Hírnevét a látványos fotóknak köszönheti, amelyeket a kilátóról megcsodálható, az évszaknak megfelelő színű, piramis alakú félszigetről és a Tárnica-tóról lehet készíteni.

Igaz hétvége volt, szombat, de ennyi embert egy kirándulóhelyen ritkán láttam. A gát mellett már nem, csak elég messze, a tó másik oldalán találtam parkolásra alkalmas helyet. A gátról látványos képet nyújt a Tárnica-tó, illetve a Meleg-Szamos vize. Az út elvezet a Hegyimentők háza mellett, szemben gyakorlásra kiépített sziklafal. A Tárnica-tó...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Tárnica-tó - 1
Tárnica-tó - 1
Ortófotó
Ortófotó
Tárnica-tó - 2
Tárnica-tó - 2
Tárnica-tó - 3
Tárnica-tó - 3
Tárnica-tó - 4
Tárnica-tó - 4
Sziklakilátó
Sziklakilátó
Kilátó
Kilátó
Érdekes helyek a közelben
Érdekes helyek a közelben

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Lukács köve-sziklakilátó Tárnica-tó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.08 másodperc