Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Kalotadámos

Református templom - Kalotadámos


Kalotadámos református templomának állatábrázolásokban gazdag kazettás mennyezete van. Értékei a festett szószék és a szép úrasztala.

1408-ban villa Damus, 1451-ben Damos, 1473-ban Damas, 1508-ban Damws néven jelentkezik az okiratokban. Templomának épAtési idejére nincsenek pontos adatok. Bizonyos azonban, hogy a reformáció előtt épült katolikus templom, legkésőbb a XIII. században.

Ezt bizony`tja a templom gótikus korából megmaradt néhány st`lusforma: a nyolcszög...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Gps koordináta

Keressétek meg a Református templom Kalotadámos rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc