Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Bükk feje - Csíkmindszent

Bükk feje - Csíkmindszent


Csíkmindszent felől a Hosszuaszóba vezető ut közepén, a Bükk feje gerincén állva, nem tudtuk eldönteni, hogy mit mihez tódtak. Fitód falu neve ugyanis, népies magyarázat szerint abból ered, hogy a Hosszuaszóban lakó fiak egyre tovább tódtak, azaz építkeztek. Azt is elénekeltük hogy négy ut áll előttem, melyiken induljak - hogy minden kerekem megmaradjon, és Hosszuaszóba érjek.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Fedett kereszt
Fedett kereszt
A tetőn
A tetőn
Panoráma
Panoráma
Négy út áll előttem, melyiken induljak?
Négy út áll előttem, melyiken induljak?
A helyszínen megérted
A helyszínen megérted
Mezei virágok
Mezei virágok
Dicsirtessék
Dicsirtessék
Jézus-Krisz-
Jézus-Krisz-
Csíkmindszent
Csíkmindszent
Csíkszentlélek
Csíkszentlélek

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Bükk feje Csíkmindszent rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Hosszuaszo
 • Csikmindszent
 • Xantusz-kapolna
 • Xantusz-kastely romjai
 • Arnyek oldala

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A keresztfánál

  Kiértünk a Bükk fejére és megálltunk a keresztfánál...
 • Egyszer lenéztem, majd felnéztem

  Kerékpárral indultam egy kis rejtéssel is egybekötött dobozkeresésre...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc