Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Agrobotanikus kert Kolozsvar
Szervatiusz muzeum
Elveszett vilag a botanikus kertben
Park sportpalyakkal

Hozzászólások
Kakasok mindenhol...


Kakasos templom - Kolozsvár

Kakasos templom - Kolozsvár


A Kakasos templom, vagy felsővárosi református templom a Mócok utca 84. sz. alatt található. A templomot Kós Károly tervei alapján építették szecessziós stílusban 1913 és 1914 között.

A templom déli tornyának csúcsán egy kakas található, az ördög felett uralkodó fény szimbólumaként. Innen ered a templom neve is.

A legenda szerint az ördög az első kakas kukorékolásáig tevékenykedik. A templom alaprajza hasonló a román stílusú bazilikákhoz, belseje kalotaszegi motívumokkal van díszítve. A mennyezete...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi és székelyföldi túrák

Keressétek meg a Kakasos templom Kolozsvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc