Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kontumac Gyimesbukk
44 magyar sirja kontumaci temeto
Regi mozdony a Gyimesi szorosban
Sancok a Csulemer hegyen

Hozzászólások
Első megálló...
Sarokban...
Tényleg nappal......


Kontumáci templom

Kontumáci templom


A Kontumác helynév vesztegzárat jelent. Hasonlóképpen nevezik a gyergyótölgyesi és az Úz-völgyi országhatárt. A gyimesbükki Kontumác a Kárenta-patak Tatrosba torkollásánál található. A Kárenta-patak a Tatros bal oldali, a régi országhatártól számítva a második mellékpatakja. A Kontumác-patak másik megnevezése.

A Rákóczi-várral szemben, a Tatros túlsó partján, a temető mellett van egy csodálatos zarándokhely. Ha arra jártok, haza ne menjetek anélkül, hogy ide feljönnétek! Pünkösd vasárnapján ide hozza a vonat a zarándokokat.

A csíksomlyói Ferenc-rendi szerzetesek 1782-ben Gyimesben a vámhivatal közelében római katolikus...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kontumáci templom rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc