Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szekely Kalvaria
Suto Andras szobra
Mezitlabas park
Elek apo kutja

Hozzászólások
Az élő és a már nem élő tölgyfa...
Beleesett...
Restaurálták Kannásné fáját...


Székelyudvarhely legöregebb élő tölgyfája

Székelyudvarhely legöregebb élő tölgyfája


Székelyudvarhely legöregebb élő fája Jakab Árpád, a város zöldövezeteit karbantartó kertészmérnöke szerint Szombatfalván van. A hősök sírja mögött áll néhány kisebb fa szomszédságában. Az országútról is látni lehet. Hatalmas koronával rendelkezik, a törzse olyan vastag, hogy több ember kell ahhoz, hogy átérjék. A tölgyfa kerülete, 1 m magasságban mérve, 5,86 m. Legalább kétszáz éves lehet.

Székelyudvarhelyen, a hősök sírjától nem messze, a régi út szélén, egy kerítés mellett van Kannásné fájának maradványa (E00137). A fa ma egy néhány méter magas, kiszáradt csonk. Székelyudvarhely legrégebbi, de már nem élő fája. A hagyomány szerint mintegy 400-450 éves tölgyfa lehet, az ott lakók szerint még az ötvenes...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés Erdélyben

Keressétek meg a Székelyudvarhely legöregebb élő tölgyfája rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc