Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Remeteiszoros falu

Remeteiszoros falu


Remeteiszoros falu, románul Cheia, a Remetei-sziklaszoros felső végénél található elhagyott, kihalófélben levő falu. Amilyen szép a falu környéke, ép olyan nehezen lehet megközelíteni. Egyik lehetséges megközelítés Bradesti-faluból 45 perces erdei ösvényen, a másik lehetőség a Remetei-sziklaszoroson keresztül a patakmederben vagy a Kecskék ösvényén.

2015-ös adatok szerint a jelenlegi lakossága nyolc fő. A négy idős emberen kívül itt lakik még egy két gyerekes család, akik Bukarestből telepedtek át. Az új lakók az elhagyott móc házak rendbetételével foglalkoznak....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Elhagyott épület
Elhagyott épület
Felújítva 1
Felújítva 1
Felújítva 2
Felújítva 2
Felújítva 3
Felújítva 3
Kapu
Kapu
1216
1216
1213
1213
1221
1221
Templom
Templom
Templom 2
Templom 2
Kilátás a faluból
Kilátás a faluból
Hazafelé a sziklaszoroson át
Hazafelé a sziklaszoroson át

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Remeteiszoros falu rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Remetei sziklaszoros
 • Csaklya ko
 • Remetei panorama
 • Gombostu-szikla Havasgaldi-szoros
 • Sziklakapu Havasgaldi-szoros

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Mócházak

  A dobozt nem tudtam megkeresni az ottani gyerektől meg leánykától...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc