Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Evangelikus templom Kohalom
Lutheranus erodtemplom Homorod
Templomerod Garat
Erodtemplom Szaszfeheregyhaza

Hozzászólások
Reps...
Hazafele...
Nagy forgalom...


Kőhalom vára

Kőhalom vára


Kőhalom fölött emelkedik Erdély egyik leglátványosabb és legnagyobb műemléke, egy 13. században épült vár. A vár romjainak tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a környékre.

Első ízben 1324-ben említi oklevél castrum Kuholm néven. 1334-ben Keohalum, 1349-ben Rubas, 1436-ban Kwhalom, 1508-ban Roepesch, 1594-ben Repysz, 1630-ban Keöhalom, 1658-ban Reps formában jegyzik az okiratok. Feltételezik, hogy még a szász telepítés előtt, a XI. században a város feletti hegyen, ahol most a várfalak állnak, királyi vár volt. Neve is a...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrák

Keressétek meg a Kőhalom vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc