Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kilatas a semmibe
Minotaurusz
Allatkert Somosteto
Mariaffy kapolna Marosszentgyorgy

Hozzászólások
Könnyebbítés...
A lelemenyesseg buvoleteben ...
Lelemény...


Németkalap

Németkalap


A Somostetőről, Marosszentgyörgyről, és Jeddről is jelzett turistautak vezetnek a vásárhelyiek kedvenc kirándulóhelyei felé: Németkalap, Terebics, Cinege-tető. Ezek közül talán a Németkalap a legkevésbé ismert. Az állatkert felől piros sáv turistajelzés vezet a Németkalapon át. Marosvásárhely és Jedd között levő Üvegközpont (Primer Electro) mellől kék kereszt jelzés vezet fel a Németkalapra.

A Németkalap északi végében 1850-ben tétetett az a felhányt halom, mely Marosvásárhely, Marosszentgyörgy és Jedd közötti határt jelezte, és jelzi ma is. Nevét sajátos alakjáról kapta, habár ez ma már nem annyira szembetűnő.

Valamikor egy háromlábú csőtorony állt itt, jó kilátást nyújtva Jedd, Koronka, és Marosvásárhely...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Németkalap rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc