Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ördögárok

Ördögárok


Környékünk tele van titokzatos régi létesítmények nyomaival, egyesekről többet, másokról kevesebbet lehet tudni, vagy éppenséggel csak a regék, mondák tanuskodnak róluk. Leginkább a magaslatokra épített várak, erősítések, megfigyelő állások ismertebbek, mint a bágyi Várhegy, a lövétei várhegy, a Hollókő Keményfalván, hogy csak a szűk környezetemet említsem. A környéken ördögárokként ismert sáncot nagyon jól ki lehet venni amint a Vargyasláza keleti peremén hosszan fut.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Ördögárok - 2
Ördögárok - 2
Felújított fakereszt az árok mentén
Felújított fakereszt az árok mentén
... és egy régi kereszt
... és egy régi kereszt
Novemberben üres esztena
Novemberben üres esztena
Itt fejik a juhokat
Itt fejik a juhokat
Veresbükk - Mogyorósoldal
Veresbükk - Mogyorósoldal
Mogyorósoldal - Lövétei Láz
Mogyorósoldal - Lövétei Láz
Lövétei Láz - Árpaszem-tető
Lövétei Láz - Árpaszem-tető
Csavaros fa
Csavaros fa
Nemcsak félig kiszáradt...
Nemcsak félig kiszáradt...
Itatók
Itatók

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Ördögárok rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Nadasszek
 • Paplaz
 • Szelterszfurdo
 • Moly-to Szentegyhaza
 • Vashamor Szentkeresztbanya

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Májális II

  A nádasszéki borvíztől indultunk, jó kis erdei séta volt, mire kiértünk a tetőre...
 • Székelyföldi töltésvonulatok

  Azok számára, akik szeretnék követni-keresni az Ördögárok folytatását, itt egy kis segítség...
 • Nem kell az ördögöt a falra festeni

  Persze, hogy novemberben, mikor 4 óra 30 perckor sötétedik, esik rendesen, ahogy illik ilyenkor, még egy ilyen lájtos rejtekhely is ördöngösnek tűnik...
 • Az ördög nem játék

  A nyár és kora ősz folyamán több alkalommal is jártam erre...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc