Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Máriaffi Lajos-kastély - Marosszentgyörgy

Máriaffi Lajos-kastély - Marosszentgyörgy


A Máriaffi Lajos-kastély az országúttól balra, helyezkedik el, ahova egy hosszú sétány vezet. A neoreneszánsz kastélyt 1870 körül építette a maksai Máriaffi család a Petkiek erődített várkastély-maradványaira. A várkastélyból a vastag falú pincék maradtak meg.

A kastély mindkét homlokzata díszes megjelenésű. A főpárkány felett attikafal húzódik, a Maros felőli oldalon árkádívek és csehsüveg-boltozatok tartják az emeleti fedett tornácot. Szép múltunk porba hull! Mivel a közelmúltban gazdasági épületként használták, állapota nagyon leromlott. Jelenleg, sok viszontagság után, a Marosszentgyörgyi...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A sétány
A sétány
Tájékoztató tábla
Tájékoztató tábla
Tiltott terület
Tiltott terület
Lakatok a kapun
Lakatok a kapun
Az első rend kőrakás
Az első rend kőrakás
A második rend kőrakás
A második rend kőrakás
A dobozban hagyott ajándék
A dobozban hagyott ajándék

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Máriaffi Lajos-kastély Marosszentgyörgy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Tobb szaz eves tolgyfak Marosszentgyorgy
 • Katolikus templom Marosszentgyorgy
 • Marosszentgyorgy
 • Cinege teto
 • Kapolna utcai forras

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Tiltott terület, csendőrségi laktanya közelében

  Miután megtaláltam a dendrológiai park geodobozát, elsétáltam a Máriaffi-kastély kerítésének bejáratához...
 • Zárt kapu

  Ha már a parkban jártam, nem hagyhattam ki ezt a rejtekhelyet sem...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc