Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Vashid Lugos
Laszoi sanc
Lippafured
Solymosvar

Hozzászólások


Bégamonostor

Bégamonostor


A település első írásos említése: Monostor (1427). 1484-ben mezőváros. Várát először 1505-ben említik. 1551-ben Petrovics Péter, 1616-ban Bethlen Gábor foglalta el, később a törökök lerombolták. 1765-ben Arad vidékéről románok költöztek be.

1903–1904-ben a kincstár 30 telekre református magyarokat telepített. Krassó vármegyéhez, 1880-tól Krassó-Szörény vármegye Bégai járásához tartozott. A középkori, ismeretlen rendhez kötődő kolostort csupán 1233-ban említették, Zakanymonostor néven.

A mai falu határában, a református templomtól 500 méterre keletre,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Bégamonostor rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc