Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


A református imaház erkélye - Csíkszereda

A református imaház erkélye - Csíkszereda


Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház. Az épületnek jelentéktelen homlokzata, valamint az egykori kocsibejáróra szerelt kapuja van.

Annál érdekesebb viszont az ácsolt rönkfára szerelt, kovácsoltvas korláttal rendelkező, virágokkal díszített erkély. Egy kis képzelettel Júliát is odaképzelhetjük, Shakespeare tragédiájából. Júlia tizennegyedik születésnapján bált rendeznek a Capulet-házban, amire meghívott barátaival titokban elmegy az ifjú Montague Rómeó is....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Régi és új
Régi és új
Júlia erkélye Veronában
Júlia erkélye Veronában
Református imaház
Református imaház
Jelentéktelen homlokzat és kocsibejáró
Jelentéktelen homlokzat és kocsibejáró
Emléktábla
Emléktábla
Az erkély
Az erkély
Az Orosz emlékmű
Az Orosz emlékmű

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a A református imaház erkélye Csíkszereda rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Duglaszfenyok Csikszereda
 • A Var ter szilfaja Csikszereda
 • Csiszer haz Csikszereda
 • Csikszeredai Var ter
 • Jegkorongozok

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Gyerekzsivaj

  Délben érkeztem a Konzulátushoz...
 • Esti erkélyjelenet

  Bár a kapu nyitva volt, a kerítések közé egy résen kellett bebújni, és végig olyan érzés volt, mintha tilosban járnánk...
 • Nem szükséges megbontani a betonkertet

  A két kerítés között be lehet sétálni a rejtekig...
 • Erkély

  A rejtekhely megvan, de a dobozt nem sikerült elékeríteni...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc