Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ropó-domb - Székelybere

Ropó-domb - Székelybere


Székelyberétől észak-északnyugatra egy kerek dombot láthatunk, mely a falu fölé magasodik. A helybeliektől érdeklődve tudtam meg, hogy Ropó-domb a neve. A domb alatt folyik el, a települést kettészelve a Kis-Nyárád. A fűvel, cserjékkel és bokrokkal, valamint néhány fával benőtt domboldalt a falubeliek temetkezésre használják.

A temető itt nem egy összefüggő, jól behatárolt terület. A sírhelyek szétszórtan találhatóak a domb oldalán és tetején. Van néhány gondozott sír is, de többnyire rendezetlen ez a temetkezési hely. A domb tetejéről jó rálátás nyílik a falura és a környékre, ezért ide rejtettem a geodobozt. A dombtetőre nem vezet út, én...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Temető a domb tetején
Temető a domb tetején
Sírhelyek a falu felett
Sírhelyek a falu felett

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Ropó-domb Székelybere rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc