Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Panoráma kabin - Mária-kő - Békás-szoros

Panoráma kabin - Mária-kő - Békás-szoros


A Gyilkostó Adventure Egyesület és a Hargita megyei hegyimentők két, új típusú menedékházat építettek a Békás-szorosban. Ezek Romániában egyediek, de külföldön is kevés helyen látni ilyen, a sziklafalak élére elhelyezett építményt. Állítólag Európában is csak négy van belőlük. Az egyik a Mária-kő nyugati sziklafalára került, a második a Gyilkos-havas sziklapárkányára.

Mindkét menedékház megfigyelhető lentről is, a Békás-szoroson, illetve a Gyilkostó üdülőtelepen keresztülhaladó aszfaltútról is. Meglévő túraösvények végpontjain találhatóak, melyeket új irányjelző táblákkal is elláttak. Megközelítésük akár kisgyermekes családok számára is lehetséges. A használatuk ingyenes, de...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Panoráma kabin - 2
Panoráma kabin - 2
Panoráma kabin - 3
Panoráma kabin - 3
Panoráma kabin - 4
Panoráma kabin - 4
Szemben az Oltár-kő
Szemben az Oltár-kő
Távcső
Távcső
Panoráma kabin - 5
Panoráma kabin - 5

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Panoráma kabin Mária-kő Békás-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Maria-ko Nyugati fal
 • Maria-ko Deli fal
 • Lapos-patak vizesesei
 • Maria ko Eszakkeleti kilato
 • Magyarok hidja

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kíváncsiság

  Miután az interneten láttam egy pár képet, videót, már nagyon kíváncsi voltam erre a panoráma kabinra...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc