Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szentkatolnai emlékpark és temető

Szentkatolnai emlékpark és temető


Szentkatolna temploma előtt emlékpark áll, a falu szellemét dícséri. A rendezett park, az 1848-as forradalom, illetve az első és második világháború hősei előtt is tiszteleg. Szent Katalinnak ajánlották a katolikus templomot Szentkatolnán. Régi keresztelőmedencéje figyelmet érdemel, egyik harangját Udinében öntötték. Cintermét körülölelő kőfalon létható Bálint Benedek fametsző emlékét őrző fémplakett.

A Basa-Sinkovits udvarház felújítás alatt van éppen. A régi reneszánsz kúria feliratos emléktáblája az újabb udvarház homlokán látható (1640)...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a Szentkatolnai emlékpark és temető rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Katolikus templom Szentkatolna
Balint Gabor szobra
Fortyogofurdo
Katolikus templom Imecsfalva

Hozzászólások
Pixel
Kacsintgatós üzemmódban, háttal a kőkeresztnek...
Kőkereszt...
Na igen...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc